26.07.2018, 20:46

В Україні масово обманюють споживачів

За перше півріччя 2018 року Держпродспоживслужба перевірила понад 2,5 тис. суб'єктів господарювання, 40,4% випадків були виявлені порушення.

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, передає УНН.

Зокрема, суб'єкти господарювання перевірялися на дотримання ними вимог законодавства про захист прав споживачів сфери торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг (робіт).

"Найбільш поширеними порушеннями є відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію або продавця (82,6%) та реалізація товару, строк придатності якого минув (10,2%)", - розповіли у Держпродспоживслужбі.

Також, під час перевірок було виявлено, що українські підприємці грішать реалізацією небезпечного товару без належного попереджувального маркування, а також без інформації про правила і умови безпечного його використання.

Лапа додав, що за результатами перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто 713 осіб, накладені адміністративні санкції на суму 106,5 тисяч гривень. Також до відповідальності, передбаченою ст. 23 закону про захист прав споживачів, притягнуто 384 суб'єкти господарювання з накладенням адміністративно-господарських санкцій на суму майже 1,4 млн грн.

 

Фото ілюстративне

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: