• Головна
  • Новини
  • До Львова із новою місією прибули хірурги зі США: як вони допоможуть захисникам

28.04.2024, 22:04

До Львова із новою місією прибули хірурги зі США: як вони допоможуть захисникам

У Львові провели свої перші після прибуття консультації американські пластичні хірурги, які спільно з українськими колегами оперуватимуть упродовж тижня поранених захисників

На зустрічі з американськими лікарями та на консультаціях пацієнтів побувала журналістка "Еспресо.Захід".

Американська команда щойно прибула до Львова і одразу ж вирушила на зустріч із українськими колегами у Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках. Тут на них очікували не лише колеги, але й перші пацієнти. Власне з історіями цих воїнів гості зі США познайомились ще на попередніх онлайн-сесіях, встигли вивчити проблему кожного, а тепер очно були готові визначити якнайкращий спосіб допомоги.

Він також додає, що підготовка до цієї місії тривала понад три місяці, частина пацієнтів для консультації відібрана завчасно, проте часто буває і так, що виникає потреба і можливість долучити когось ще. Тоді всі необхідні обстеження проводяться ургентно, а лікарі вирішують, яку допомогу можуть надати захисникові.

Серед лікарів, які цього разу прибули до Львова, доктор медичних наук, ЛОР, краніофаціальний хірург Марк Гнатюк та  доктор медичних наук, ЛОР, пластичний хірург обличчя Роман Букачевський – обидва із українським корінням та особливою любов'ю до домівки своїх рідних. Окрім того, учасник місії – пластичний, краніофаціальний хірург Крейґ Гобар, який приїздить до України вже не вперше та, каже, що й не востаннє.

Першим пацієнтом команди став Віктор – військовий із Рівненщини, який своє поранення отримав у серпні 2023 року у боях на Запоріжжі біля Роботиного. Він побував у кількох різних госпіталях, доки не потрапив у Винники. Під час бою він втратив праву ногу, а також отримав осколкове поранення обличчя, тож тепер потребує допомоги у відновленні його правої сторони.

Із лікарями боєць одразу знайшов спільну мову, жартував та просив зробити його красивим. А вже за нетривалий час, спільним рішенням лікарів йому призначили операцію: "Готуйтесь на завтра", – упевнено сказав Роман Букачевський.

американські хірурги у Львові
американські хірурги у Львові
американські хірурги у Львові

Фото: Андріана Стахів

Між розмовами із пацієнтами американці зазначають, що українські колеги та пацієнти надихають їх своєю стійкістю. Команда встигає оглянути 6 пацієнтів та призначити низку операцій вже на наступний день, а тоді вирушає обговорювати подальшу роботу із колегами у госпіталі.

"Ця місія для українських лікарів має дуже велике значення. Адже це передовсім обмін досвідом, це навчання тих методик і напрямків, які ще в нас не зовсім вивчені, і якраз американські колеги зможуть нам продемонструвати їх, проказати у живому режимі під час операцій за нашої участі. Американські фахівці долають велику дистанцію, щоб до нас приїхати, допомогти нам, навчити нас. А ми тим часом і показуємо свої результати втручань, і вчимося новому. І, звичайно, у майбутньому будемо відгукуватися на запрошення і в їхні клініки та госпіталі на навчальні курси. Бо, як відомо, професія лікаря потребує постійного удосконалення знань. Фактично ми вчимося все життя", – ділиться Володимир Вовк, відповідальний за місію Reconstruction для захисників, доцент ЛНМУ ім.Д.Галицького та щелепно-лицевий хірург ЛОГВВіР ім.Ю.Липи.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: