05.05.2018, 22:57

Знайомтесь: Петро-Мартін Мазепа-де-Порошенко

Передвиборча президентська кампанія таки точно стартувала в Україні і навіть поза її кордонами.

Поки одна з головних конкурентів чинного глави держави зізнається у любові до сирників та сімейних рецептів, ніжно його тролячи, Гарант Конституції вийшов на міжнародний рівень і намагається там виліпити собі як не новий, то бодай оновлений імідж.

З ним, можливо, він сподівається відновити довіру чи залучитися новою підтримкою лідерів закордоння, аби вони не зробили ставку на когось іншого.

Отож, Президент Петро Порошенко заявив, що в Україні "жоден олігарх не може сподіватися на привілеї" і запевнив, що "не любить грошей".

Про це глава держави заявив в інтерв’ю німецькому виданню Focus, яке у своєму Twitter розмістив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

На запитання, наскільки важко руйнувати потужні олігархічні кола в Україні, будучи самому олігархом, Порошенко зазначив: "Тут у мене немає ніяких стримувань".

На прохання доповнити речення "Я люблю гроші, бо…" президент заявив, що "не любить грошей", а на прохання доповнити речення "Коли я порівнюю мою кар’єру політика та підприємця": "Я б сказав, що роблю все можливе у бізнесі і значно більше – як політик, тому що від цього залежить доля цього великого народу" . "Якщо необхідно, я віддам за нього навіть своє життя", – додав глава держави.

Про один з можливих стовпів своєї виборчої кампанії наступного року Президент Порошенко теж не забув.

За його словами німецьким медійникам, що порушивши питання про надання Томосу про автокефалію православної церкви, Україна передусім прагне відстояти право на власну, незалежну церкву, повідомляє прес-служба Президента

Очільник України (принаймні до травня 2019) висловив сподівання, що константинопольський патріарх Варфоломій схвалить надання Україні права на власну автокефальну церкву.

"Українську церкву було утворено 1000 років тому у Константинополі. Ми просто повертаємось до витоків", – підкреслив президент, який, за парадоксальним збігом обставин, є парафіянином Московського Патріархату.

Сподіваймось, що після ймовірного схвалення незалежної української церкви її противники у Москві не відлучать від свого лона Петра Порошенка.

Хіба би він не хотів таємно повторити долю Івана Мазепи – а це може, знову ж таки, допомогти на виборах наступного року.

Принаймні в очах виборців Правобережжя.

Хто його знає, може, й на купюрі майбутньої гривні колись надрукують його портрет.

Але це малоймовірно – Петро Порошенко ж не любить грошей.

А якщо вони його навпаки?

Текст і колаж: WestNews

 

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: