• Головна
  • Новини
  • За підпал автобуса польських туристів дали умовний термін

27.05.2018, 11:39

За підпал автобуса польських туристів дали умовний термін

Виконавець нападу у Львові пішов на угоду зі слідством.

Галицький райсуд Львова виніс вирок зловмиснику, який у березні 2018 року підпалив польський туристичний автобус на вул. Винниченка у Львові.

Згідно з вироком, оприлюдненим в реєстрі судових рішень, безпосередній виконавець підпалу отримав умовний термін, пише ZAXID.NET

23 березня у Львові на стоянці для туристичних автобусів на вул. Винниченка підпалили польський туристичний автобус. Спочатку поліція і ДСНС повідомили про пожежу через несправність проводки. Однак в ніч на 1 квітня СБУ, зімітувавши підпал іншого автобуса поблизу автовокзалу на вул. Стрийській, затримала організатора та виконавця підпалу автобуса на вул. Винниченка. В офіційній відповіді в СБУ повідомили, що підпал автобуса був 23 березня, однак тоді справжні причини займання не розголошувалися, щоб затримати причетних до цього злочину.

Вирок Галицького райсуду стосується безпосереднього виконавця підпалу Івана Рябова. Водночас у вироку зазначається, що організатор з Києва вирішив вчинити теракт у Львові «з метою залякування населення, у першу чергу іноземних громадян, викликання паніки та страху з приводу відвідування України, а також з метою провокування міжнародного ускладнення у відносинах України та Польщі». До теракту організатор залучив ще одного зловмисника, а той своєю чергою – безпосереднього виконавця Рябова.

22 березня Рябов отримав від іншого фігуранта справи чорний поліетиленовий пакет із заздалегідь підготовленою ємністю із запалювальною речовиною, яка складалась із суміші бензину та мастила, і кілька листівок на аркушах паперу формату А4, розфарбованих чорним та червоним кольорами. Крім того, Рябов отримав від організаторів автомобіль ВАЗ-2105 для того, аби швидко приїхати на місце підпалу на вул. Винниченка, а потім втекти звідти.

23 березня на розі вул. Винниченка та Кривоноса Рябов вилив на задню ліву пару коліс польського туристичного автобуса Scania-Irizar запалювальну суміш та наклеїв на корпус автобуса кілька листівок, розфарбованих чорним та червоним кольорами. Після цього він підпалив автобус і покинув місце злочину.

У вироку суду наголошено, що дії Рябова кваліфіковані за ч. 2 ст. 27 (виконавець злочину) та ч. 2 ст. 258 (теракт, вчинений за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

Однак 16 травня прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості, згідно з якою Рябов беззастережно визнав свою провину та співпрацював зі слідством для викриття організаторів теракту.

Відтак, суд визнав Івана Рябова винним у вчиненні теракту, призначив йому позбавлення волі терміном на п’ять років, однак звільнив його від відбуття покарання з іспитовим терміном у два роки.

Фото: Джерело

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: