29.11.2018, 17:27

За імпортом секонд-хенду Україна на 3 місці у світі

Понад 54 відсотки імпорту готової продукції  легкої промисловості становлять товари секонд-хенду, а Україна торік за обсягами його імпорту посіла третє місце у світі. 

Про це в коментарі Укрінформу заявила президент-голова правління Асоціації підприємств легкої промисловості "Укрлегпром" Тетяна Ізовіт.

«Понад 54 відсотки імпорту готової продукції  легкої промисловості становлять товари секонд-хенду. Цей обсяг рівнозначний втраті щорічно 45 тис. робочих місць у державі. Україна минулого року зайняла третє місце у світі за обсягами імпорту секонд-хенду, попереду лише Пакистан і Малайзія, а після нас в десятці – Росія, Камерун, Гватемала, Кенія, Індія, Туніс», - сказала Ізовіт.

Вона зазначила,  що населення України наразі справді збідніло, водночас зауваживши, що питання секонд-хенду існує вже не один десяток років. При цьому його безпечність ніхто не контролює, окрім того, під виглядом секонд-хенду доволі часто завозяться нові готові речі. Усе це створює неконкурентні переваги для його імпортерів порівняно з вітчизняними виробниками. 

«Імпортери секонд-хенду, користуючись законодавчою можливістю безконтрольної торгівлі, вже не перше десятиріччя кажуть нам,  що бідні пенсіонери не можуть собі дозволити нічого, окрім секонд-хенду. Але якщо всі платитимуть податки, то пенсіонери отримають гідні пенсії і зможуть купувати собі якісніші товари», - переконана  голова правління Укрлегпрому.  

У цьому контексті вона наголосила, що для створення умов нормальної конкуренції на ринку товарів легкої промисловості держава має вирішити питання  секонд-хенду, боротьби з контрабандою та змінити податкову політику.

Ізовіт нагадала,  що 27 листопада  був проведений  всеукраїнський з'їзд легкої промисловості, який зібрав понад 280 учасників з 21 регіону України,  у тому числі більш як 200 керівників підприємств легкої промисловості  та замовників продукції.  На ньому відбулась відверта розмова бізнесу і влади щодо безлічі гострих питань, які стримують повноцінний розвиток галузі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: