14.08.2018, 08:19

Європейський мовний союз має запасний план

Стало відомо, що робитимуть організатори "Євробачення", якщо ізраїльська сторона не виплатить гарантійний внесок у встановлений термін.

Про це повідомляє агентство ТАСС, отримавши коментар у штаб-квартирі організації у Женеві.

«ЄМС тісно працює з Kan напередодні спливаючого завтра крайнього терміну, прагнучи наблизити рішення, яке стосується проведення пісенного конкурсу» Євробачення «в Ізраїлі», – заявив у відповідь на запитання кореспондента ТАСС представник прес-служби організації. «Якщо виникає ситуація, при якій телемовник не може виконати вимоги, то завжди є плани на випадок надзвичайної ситуації, адже це нормально при плануванні такої великого події з великим числом міжнародних гравців», – підкреслили в ЄМС.

Представник прес-служби при цьому пояснив, що «кожен рік фінансові гарантії повинні бути надані ЄМС до здійснення планування і оголошення міста, яке прийме пісенний конкурс «Євробачення».

Раніше в понеділок стало відомо, що Kan вимагає від уряду Ізраїлю 12 млн доларів на виплату гарантійного внеску ЄМС. За її твердженням, єврейська держава може втратити право на проведення конкурсу вже 14 серпня, якщо терміново не вжити заходів. Виробничий бюджет Kan в Ізраїлі був раніше визначений в 35 млн, але в нього не включений гарантійний внесок, який спочатку корпорація повинна була перевести європейцям до 1 серпня.

На прохання ізраїльтян, в ЄМС продовжили цей термін на два тижні, повідомила газета Yedioth Ahronoth. За даними видання, мінфін Ізраїлю не хоче виділяти гроші під гарантії для ЄМС, так як 12 млн можуть бути загублені в разі, якщо конкурс не відбудеться в 2019 році на території Ізраїлю.

Конфлікти навколо конкурсу почали виникати відразу ж після перемоги ізраїльтянки Нетти Барзілай на «Євробаченні-2018» в Лісабоні, коли прем’єр Біньямін Нетаньяху пообіцяв провести пісенний конкурс в Єрусалимі. Незабаром через заперечення ряду учасників конкурсу, було прийнято попереднє рішення про його проведення в іншому місті.

Фото ілюстративне

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: