01.08.2018, 15:14

Європейські чиновники переймаються через кібератаки

Еврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг заявив, що під час виборів до Європарламенту можуть відбутись кібератаки та використані фейкові новини.

На думку чиновника, соціальні мережі мають активніше боротися з дезінформацією, повідомляє НВ з посиланням на Deutsche Welle

Держави-учасниці Євросоюзу повинні вжити заходів проти можливих кібератак під час виборів до Європарламенту, які заплановані на травень 2019 року, заявив єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг.

Він зазначив, що необхідно запобігти діям, які дозволять "підривати наші демократичні системи і використовувати їх як зброю проти нас".

За його словами, ще більшою загрозою, ніж кібератаки, є маніпулювання поведінкою під час виборів, яку набагато складніше виявити.

"Хакери атакують виборчу кампанію з допомогою неправдивої інформації або фейкових новин, які здатні впливати на громадську думку", - відзначив єврокомісар.

За його словами, такі втручання стали поширенішими, наприклад, під час референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який проводився у Нідерландах, або президентської кампанії в США.

Єврокомісар закликав соціальні мережі, зокрема, Facebook і Youtube, до змістовнішої боротьби з дезінформацією. На його думку, повинні існувати чіткі правила, які будуть заважати роботам видавати себе за користувачів інтернету.

Крім того, потрібно обмежити можливості поширення політичної реклами, націленої на певну аудиторію, вважає Кінг.

Єврокомісія вважає одним з невідкладних заходів розробку інтернет-платформами кодексу поведінки.

"Ми очікуємо, що інтернет-платформи гарантують, що соціальні мережі не перетворяться на зброю проти демократії", - зазначив Кінг.

Фото: ілюстративне

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: