• Головна
  • Новини
  • Європа наголосила, що в Україні проблема з переселенцями

16.08.2018, 10:12

Європа наголосила, що в Україні проблема з переселенцями

В ООН стверджують, що Україна переживає найбільшу в Європі кризу, пов’язану з переселенцями із часів подій на Балканах у 1990-х.

Про це повідомив голова представництва Агентства ООН з питань міграції (МОМ) в Україні Томас Лотар Вайс, передає прес-служба організації.

«Україна переживає найбільшу кризу, пов’язану з переміщенням осіб в Європі, із часів подій на Балканах у 1990-х. Понад 3,4 мільйона людей, що постраждали від конфлікту в Україні, потребують гуманітарної допомоги», ? зауважив Вайс.

За його інформацією, з 2014 року, в рамках своїх гуманітарних програм, програм із розвитку економічного потенціалу та соціального згуртування, МОМ надала допомогу майже 280 тисячам вимушених переселенців та людей, що зазнали наслідків конфлікту і буде продовжувати цю роботу.

Водночас, підкреслюється, що ситуація з внутрішньо переміщеними особами (ВПО) в Україні погіршується.

Так, середній дохід ВПО продовжував падати і станом на червень знизився до менше ніж 2 100 гривень, або 77 доларів США, на місяць (офіційний прожитковий мінімум з червня 2018 року становить 3 300 гривень).

Вайс вважає, що зниження рівня доходів може бути пов’язане з погіршенням ситуації із зайнятістю переселенців і це “поглиблює соціальну незахищеність ВПО у довготривалій перспективі».

Так, згідно з даними останнього раунду опитування, проведеного МОМ, Агентством ООН з питань міграції, у рамках проекту, фінансованого ЄС, станом на червень 2018 року працевлаштованими були 42% ВПО, що відображає зниження рівня зайнятості на 6% порівняно з березнем цього року. На момент опитування 11% ВПО активно шукали роботу і були готові протягом двох тижнів розпочати працювати. Переважна більшість тих, хто шукав роботу, повідомили про труднощі під час пошуку: низька оплата за пропоновані вакансії, відсутність або брак вакансій, які відповідали б рівню кваліфікації, а також дискримінація з боку роботодавців у зв’язку зі статусом ВПО або за віком.

Окрім того, результати досліджень показують, що через високі ціни на ліки та послуги для дедалі більшої кількості ВПО перестає бути доступною медицина.

Представництво МОМ в Україні регулярно проводить опитування щодо ситуації з внутрішньо переміщеними особами в Україні з березня 2016 року. У дослідженні представлені об’єднані дані вибіркового опитування шляхом особистих та телефонних інтерв’ю з ВПО, ключовими інформантами, особами, які перетинають лінію розмежування, а також дані обговорення у фокус-групах та інші офіційні дані. В останньому, 10-му раунді, проведеному в червні 2018 року, 2 406 респондентів було опитано шляхом особистих інтерв’ю та 4 006 ? телефоном.

 

Фото ілюстративне

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: