• Головна
  • Новини
  • Якби: Через сплату податків не знадобився би іноземний транш

03.06.2018, 19:43

Якби: Через сплату податків не знадобився би іноземний транш

Якби підприємства виплатили всі податкові борги, то Україна могла би обійтися без декількох траншів МВФ. Мова про 71,3 млрд грн боргу державному бюджету та 10,1 млрд грн — місцевим. Разом це більше $3 млрд.

Про це йдеться в аналізі Oрendatabot.

За травень 2018 року платники податків заборгували бюджету України 71,3 млрд грн. Місцевим бюджетам — 10,1 млрд грн. Для порівняння, в травні 2017 року податковий борг перед державним бюджетом становив 55,3 млрд грн, місцевими — 7,5 млрд грн.

Лідером рейтингу податкових боржників серед регіонів стала Київська область. Підприємства, які зареєстровані в області, заборгували бюджету 36,5 млрд грн. Це більше, ніж останній транш МВФ, який отримала Україна. Податковий борг Київської області становить 49% від сукупного боргу.

На Донецьку область припадає 14,7% податкового боргу країни, Харківську та Дніпропетровську — 6%.

Найменше боргів у підприємств Закарпатської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Сотня найбільших податкових боржників винна державному та місцевим бюджетам 50,8 млрд грн. Це на 10 млрд грн більше показника 2017 року.

Зазначається, що найбільший обсяг боргів акумулювали державні компанії з енергетичного сектору. А це 26,2 млрд грн. Встановлено, що "Укрнафта" є лідером серед боржників із боргом 15 млрд грн.

Друга група боржників з державного сектору — вугільні підприємства та генерації. Їхній борг становив 7,4 млрд грн. Ще 0,5 млрд грн заборгували державні енергопостачальні компанії «Черкасиобленерго» та «Запоріжжяобленерго». За даними Цензор.нет, ці підприємства належать представникам нинішньої влади.

Серед боржників також компанії, які ліквідовуються, підприємства депутата Олександра Онищенка (який переховується в Іспанії від українських правоохоронців), компанії структури групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

 

Фото Дебет-Кредит

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: