28.08.2018, 13:46

Візи не скасують, але сервіс обіцяють поліпшити

Посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко повідомила про відмову Лондона спростити процедуру видачі віз українцям, однак британці готові поліпшити сервіс.

Про це повідомляє Європейська правда.  

За словами Галібаренко, Міністерство внутрішніх справ Великої Британії, відповідальне за видачу віз, вперше визнало недоліки у своїй роботі.

"Британська сторона визнає наявність багатьох проблем у візовій практиці, і це добра новина. Раніше Foreign office (МЗС) "кивав" на Home office (МВС) про те, що він не готовий вести діалог. Зараз ми маємо ситуацію, що два відомства мають спільну позицію", - розповіла вона.

Галібаренко додала, що зараз британська сторона каже лише про виправлення проблем у своїй візовій практиці, а не про спрощення візових вимог для України. Лондон готовий лише "працювати над поліпшенням сервісу".

"Щоби не було такого, що людина сплачує за термінову візу, а потім документи не повертаються вчасно з Варшави (протягом 5 робочих днів). Якщо це 14 днів (для нетермінових віз), то це має бути 14 днів, а не більше. Йдеться також про те, щоби зменшувати цей термін", - розповіла вона.

Водночас посол визнала, що отримала відмову на пропозиції України щодо візового спрощення. За її словами, Київ не задовольняє цей підхід Лондона.

"Погана новина – що діалогу про спрощення немає… Але ми не готові обмежитися тільки поліпшенням сервісу і будемо тиснути й надалі", - розповіла вона.

Однак посол висловила впевненість, що за кілька років візовий режим для поїздок громадян України до Великої Британії буде спрощено.

Раніше ЗМІ повідомляли про випадки затримки з оформленням термінових віз для українців - документи не повертаються вчасно з Варшави, де знаходиться візовий центр для громадян України.

Фото: EPA/UPG

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: