Олег Пономар

політичний оглядач


29.08.2018, 16:24

Війни без жертв не буває...

Історія героїчного життя Джона МакКейна знову підняла питання: що робили США так далеко від власних кордонів зі зброєю в руках?

Історія героїчного життя Джона МакКейна знову підняла питання: що робили США так далеко від власних кордонів зі зброєю в руках?

Відповідь є такою: США геополітично протистояли СРСР, Імперії Зла, яка розповсюджувала чуму комунізму в усьому світі.

США відстоювали інтереси свободи та справедливості, бо на тих територіях, де США перемогли, вони встановлювали порядок, який передбачав демократію (вибори, політична конкуренція партій, приватна власність, вільний ринок, вільна преса, тощо). Приклади територій, де США перемогли — Південна Корея, Японії, Західний Берлін, вся Західна Европа (план Маршалла), тощо.

Приклади територій, де переміг СРСР чи Московія — В'єтнам, Афґаністан, Камбоджа, Куба, Північна Корея, Абхазія, тощо.

Тепер порівняйте рівень економічного розвитку, рівень прав і свобод, та рівень життя в обидвох списках, і всі питання "що несли США світові?" просто відпадуть.

Так, війн без жертв не буває. Для того й треба мати сильне військо, аби мати можливість перемагати швидко та з мінімальною кількістю жертв, як це США зробили зі Саддамом в Іраці ("Буревій у пустелі") чи Ізраїль з Египтом ("Шестиденна війна"). Але. Коли триває війна і ви знаєте, що вона є справедливою (з нашого боку), то треба підтримувати свій уряд (як британці підтримали Черчілля), адже він теж не хоче жертв, але мусить вибирати — або перемога або капітуляція. А, наприклад, рух у США "за мир, проти війни", не дав США перемогти у тій війні і змусив уряд капітулювати перед СРСР. Результат ми сьогодні знаємо — комуністичний В'єтнам знищував ще й свій народ після виходу американських військ.

Хороший приклад подумати про це і Україні.

Фото з відкритих джерел

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: