• Головна
  • Новини
  • Відомий джазовий фестиваль у Львові - вперше без російських грошей?

28.06.2018, 21:21

Відомий джазовий фестиваль у Львові - вперше без російських грошей?

Впродовж 5 днів на сценах оновленого фестивалю виступить понад 170 музикантів з 16 країн світу.

Майстер-класи, джаз-бус, пікніки просто неба і головне – жива музика у трьох локаціях міста – ось як виглядатиме Leopolis Jazz Fest-2018.

Фестиваль проходитиме під час long weekend до Дня Конституції України, з 27 червня по 1 липня. За словами організаторів, це прекрасна можливість відвідати фестиваль людям, які приїжджають з усієї України.

VIII міжнародний джазовий фестиваль розпочався з майстер-класу відомого американського музиканта, джазового гітариста і композитора Лі Рітенур.

"Ми можемо собі дозволити не триматися суворого джазового протоколу, тому традиційно це буде концерт, який трохи виходить за межі джазу. Це можливість залучити людей, які не знайомі з джазовим фестивалем, але за рахунок іншого формату музики, вони все-таки поцікавляться і прийдуть на фестиваль, і я сподіваюсь, їм сподобається",- зазначила Наталія Горбачевська, виконавчий директор Leopolis Jazz Fest.

Цього року присутня активна співпраця з посольствами різних країн, тому є можливість побачити музикантів з різних куточків світу. Цікавим і різноманітним буде склад музикантів, які виступатимуть на сценах в центрі міста - на площі Ринок та біля Палацу Потоцьких.

Цей фестиваль став роком ювілярів. У березні Чарльзу Ллойду виповнилось 80 років. Шведський контрабасист, бас-гітарист, віолончеліст, композитор і аранжувальник Ларс Даніельссон, якому у вересні буде 60 років, створить спеціальну ексклюзивну програму для Leopolis Jazz Fest, яку презентує з оркестром INSO-Львів. Оркестр також цього року відзначає ювілей – 20 років.

Як повідомлялось раніше, один із найкращих європейських джазових фестивалів (за версією «The Guardian» в 2016 році) "Alfa Jazz Fest" цьогоріч відбудеться без підтримки банку з російським капіталом "Альфа-Банк Україна", титульного спонсора фестивалю до 2018 року та пройде під новою назвою "Leopolis Jazz Fest", яка вказує на місце його проведення (Леополіс - одне з давніх назв Львова).

Повну програму фестивалю можна побачити тут

 

Текст і фото WN

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: