• Головна
  • Новини
  • В ЮНЕСКО оголосили результати міжнародного фотоконкурсу

Влада Литовченко


04.09.2018, 11:25

В ЮНЕСКО оголосили результати міжнародного фотоконкурсу

Головною ціллю конкурсу було підвищити зацікавлення Шовковим шляхом, а також закликати до обміну поглядами і перспективами про всесвітню спадщину на території цих історичних маршрутів.

В ЮНЕСКО оголосили результати міжнародного фотоконкурсу “Шовковий шлях очима молоді”.  Головною ціллю конкурсу було підвищити зацікавлення Шовковим шляхом, а також закликати до обміну поглядами і перспективами про всесвітню спадщину на території цих історичних маршрутів.

У конкурсі взяли участь дві вікові групи: з 14 до 17 років і з 18 до 25 років. Було отримано 6625 фотографій з 100 країн. 
Великий шовковий шлях – одна з найвідоміших пам’яток ЮНЕСКО.

Колись ця караванна дорога з’єднувала Східну Азію з Середземномор'ям в давнину і в Середньовіччя, була подана спільно Китаєм, Казахстаном і Киргизстаном.
У стародавні часи Великий шовковий шлях, в першу чергу, використовувався для вивезення шовку з Китаю, звідки й пішла його назва. Він був прокладений в II столітті до н.е. і вів з Сіаню через Ланьчжоу в Дуньхуан, де роздвоювався: північна дорога проходила через Турфан, далі перетинала Памір і йшла до Фергану і казахські степи, південна – біля озера Лобнор по південній околиці пустелі Такла-Макан через Яркенд і Памір вела в Бактрію, а звідти – в Парфію, Індію і на Близький Схід аж до Середземного моря.

Фото автора

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: