27.06.2018, 10:44

В Росії розсекретили важливі документи часів війни

Міноборони РФ опублікувало розсекречені документи про початок німецько-радянської війни.

Серед опублікованих документів – перша директива військового командування СРСР, бойовий наказ начальника Генштабу Червоної армії Георгія Жукова, написаний від руки через три години після початку війни, а також трофейна карта плану «Барбаросса», яка представлена вперше.

Про це повідомляє видання "Медуза" з посилання на опубліковані документи, пише Історична правда. 

Як зазначено у повідомленні, у 1952 році в Військово-історичному управлінні Генерального штабу Радянської Армії була створена група під керівництвом генерал-полковника А.П.Покровского, яка приступила до розробки опису німецько-радянської війни 1941-1945 років.

Для повнішого і об'єктивнішого викладу подій початкового періоду німецько-радянської війни 1941-1945 років були сформульовані питання, які стосуються періоду розгортання військ Прибалтійського, Київського і Білоруського особливих військових округів по "Плану оборони державного кордону 1941 року" напередодні війни. Власне, ці документи складають більшість із опублікованої колекції.

Також опублікований наказ Жукова розбомбити Кеніґсберґ і Мемель у відповідь на агресію. Серед опублікованних документів – шифрограмма Жукова радянським військам, яка була відправдена о за дві години до початку німецького вторгнення. Шифрогамма попереджає про можливість наступу Вермахта.

Крім того, Міноборони опублікувало донесення командирів військових частин Червоної армії і нагородні документи з описами подвигів військовослужбовців. 


Фото джерело

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: