10.08.2018, 14:16

Успішні переговори або повторний референдум

Більша частина британської громадськості бажає проведення другого референдуму про вихід Об'єднаного Королівства з ЄС в разі невдачі з укладанням угоди з Брюсселем щодо Brexit.

Про це повідомляє Politico із посиланням на нещодавнє соціологічне опитування, проведене YouGov серед понад 10 тисяч британців, пише Укрінформ.

«Відповідно до результатів опитування, 50 відсотків респондентів підтримали проведення чергового референдуму в разі провалу переговорів про Brexit, а лише 25 відсотків заявили, що майбутнє країни мають вирішити депутати парламенту», - йдеться в повідомленні.

В цілому ж, проведення другого референдуму про Brexit, незалежно від успіхів переговорів з ЄС, підтримали 45 відсотків опитаних, 34 відсотки - проти цього, а 22 відсотки - невизначені.

Як відомо, на референдумі 2016 року 52 відсотки британців проголосували за вихід Великої Британії з Європейського Союзу. Офіційно процес «розлучення» Лондона з Брюсселем добігає завершення в березні 2019 року.

Саме до цього терміну Об'єднане Королівство мусить укласти з ЄС угоду про подальший формат торговельних відносин та про кордон між Північною Ірландією, яка входить до Великої Британії, та Республікою Ірландія, яка є членом ЄС.

Фото: джерело

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: