• Головна
  • Новини
  • Унікальний український курган сплюндрували на Сході України

17.04.2018, 17:35

Унікальний український курган сплюндрували на Сході України

На Дніпропетровщині поліція відкрила кримінальне провадження через пошкодження невідомими скіфського царського кургану "Нечаєва могила".

Як пише Радіо Свобода, Нікопольський відділ поліції, вже відкрив провадження за частиною 1 статті 298 Кримінального кодексу України (знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини).

Поліцейські виїхали на місце події, у верхній частині кургану вони виявили отвір глибиною в 20 метрів. Поліцейські наразі з’ясовують обставини пошкодження пам’ятки і встановлюють причетних осіб, триває слідство.

Фахівці стверджують, що курган "Нечаєва могила" на Нікопольщині є останнім скіфським царським курганом такої висоти (близько 20 метрів) на території України. Також його вважають найбільшим скіфським курганом у Євразії. Він має статус пам’ятки національного значення. Досі курган був недослідженим.

"Нечаєва могила" на Нікопольщині не мала і досі не має охоронної зони. Це призвело до того, що за радянських часів з дозволу місцевої влади біля нього був встановлений пам’ятник червоноармійцям, що загинули у Другій світовій війні.

Нині в Україні – на Дніпропетровщині та Херсонщині – збереглися лише кілька курганів такого типу, усі вони були досліджені.

  • ,
  • ,
  • За темою

    Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: