16.08.2018, 09:13

Українці менше рибалять в Азовському морі

Україна суттєво скоротила вилов риби там.

З січня по червень поточного року у водоймах і морях України та океані було виловлено майже 30 тис. тонн водних біоресурсів.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства рибного господарства.

"За перше півріччя 2018 року суб'єктами господарювання, що займаються рибництвом та рибальством було виловлено 29,8 тис. тонн водних біоресурсів у водоймах і морях України та океані", - йдеться у повідомленні.

Всього обсяг вилову риби та інших водних біоресурсів в Азово-Чорноморському басейні та у внутрішніх водоймах України становив 14,7 тис. тонн. Це на 24,3% менше, ніж за аналогічний період 2017 року, де вилов становив близько 20 тис. тонн (19,5 тис.). Зменшення вилову відбулось за рахунок суттєвого падіння вилову в Азовському морі. Це пов'язано зі зменшенням ліміту вилову бичка та відсутністю його весняного промислу, відповідно до режиму рибальства. Таким чином, в Азовському і Чорному морі у 2018 році було виловлено 1435,6 тонн (у 2017 році - 5581,2 тонн) бичка.

Промисел усіх водних біоресурсів в Азовському морі знизився майже вдвічі та склав 5,6 тис. тонн проти 11 тис. тонн у 2017 році.

У профільному відомстві зазначили, що цьогоріч також зменшився показник вилову (аквакультура, спеціальне товарне рибне господарство (СТРГ) та промислове рибальство) і у внутрішніх водоймах, який цьогоріч становить 6,8 тис. тонн (у 2017 році - 6,9 тис. тонн).

Натомість вилов у Чорному морі показав позитивну динаміку - збільшення на 51% (2,2 тис. тонн), порівняно з 2017 роком (1,5 тис. тонн).

 

Фото ілюстративне

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: