15.05.2018, 18:12

У Тернополі підтримали рух проти гречки на виборах

Гречка в Україні – це не тільки крупа, а й символ викривленої виборної системи.

Активісти та представники політичних сил принесли під стіни ОДА гречку в пакетах, олію та цукор із натяком на необхідність змінити виборчу реформу, прийняту ще за часів Януковича.

Як повідомили IA ZIK у ГО "Сentre UA", на акцію прийшли понад 150 учасників.

Ініціатори акції звернулися до Тернопільської облради з вимогою звернутися до парламенту з вимогою негайно доопрацювати та прийняти проект Виборчого кодексу, встановивши пропорційну виборчу систему з відкритими регіональними списками.

Змінити виборчу систему обіцяв Петро Порошенко, коли балотувався на посаду Президента України в 2014 році. Ухвалити новий закон також зобов’язалися народні депутати чинного парламенту в Коаліційній угоді, кажуть організатори акції.

"Наступні парламентські вибори мають відбутися у 2019 році, але міняти виборчу систему потрібно вже зараз. Тим паче, судячи з величезної кількості політичних бігбордів по країні, депутати вже готуються до найближчих парламентських виборів", – зазначила координаторка ГО "Центр UA" у Тернопільській області Юлія Ковальчук.

"Відкриті списки дозволять виборцю обрати конкретну людину із списку політичної партії, при цьому не того політика, якого партія ставить першого по списку", – зазначив Павло Іванечко, активіст ГО "Автомайдан".

За повідомленням організаторів, 15 травня акція стартувала в обласних центрах України, 17 травня відбудеться у Києві під стінами ВРУ.

 

Фото: Укріноформ

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: