09.09.2018, 14:32

У Швеції відбуваються парламентські вибори

У Швеції сьогодні, 9 вересня, відбуваються парламентські вибори

Перші вибори після того, як у 2015 році Швеція прийняла 163 тисячі прохачів притулку, переважно з Сирії та Афганістану, що є найвищим показником на душу населення у порівнянні з іншими країнами ЄС, пише Радіо Свобода

Очікується, що жоден з політичних блоків не набере абсолютної більшості, але рекордний результат, порівняно з попередніми виборами, здобуде крайня права, антиміграційна партія Шведські демократи.

Виборчі дільниці по всій країні відкрилися о 8:00 за місцевим часом і закриються о 20.00. Попередні результати очікуються невдовзі після завершення голосування. Остаточні результати очікуються ближче до півночі, хоча партійний склад уряду може лишатися невідомим ще кілька тижнів.

За даними опитувань, партія Шведські демократи може набрати близько 20% голосів і стати найбільшою або другою за величиною фракцією в парламенті, а Соціал-демократична партія, яка нині є правлячою в коаліції з Партією зелених у лівоцентристському блоці, може отримати від 20 до 25 відсотків – це може бути найгірший результат соціал-демократів за 110 років.

Шведські соціал-демократи набирали найбільше голосів на усіх виборах з 1917 року – часто з результатом у майже 50 відсотків, а то й більше. Партія була правлячою в Швеції весь час – окрім 17 років – з часу Другої світової війни.

Партія Шведські демократи була заснована в 1988 році й існувала на маргінесі з сумішшю білого націоналізму та неонацистської політики. Вона увійшла до шведського парламенту в 2010 році, отримавши майже шість відсотків голосів, а потім подвоївши свій результат на наступних виборах через чотири роки.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: