01.11.2018, 16:55

У Львові з'явились інспектори з паркування

Сьогодні, 1 листопада, у Львові до виконання своїх обов'язків взялися інспектори з паркування. Наразі вони виписуватимуть лише повідомлення про порушення ПДР.

Згідно з Законом «Про реформування сфери паркування транспортних засобів», який набрав чинності 27 вересня, на базі управління безпеки Львівської міської ради створили відділ інспекторів.

Інспектор з паркування має право здійснити фотофіксацію порушень правил паркування, відправити автомобіль на штрафмайданчик та притягувати до адміністративної відповідальності за несплату вартості стоянки на платних паркінгах.

За словами начальника управління безпеки міста Юрія Діля, 30 жовтня відбувся конкурс  на  посади інспектора з паркування, з 10 кандидатів лише 5 осіб успішно склали усний та письмовий іспити.

Працюватимуть інспектори в центральній частині міста. 

Штрафи та покарання.

  • Неправильне розташування транспортного засобу на паркінгу – від 255 до 1700 грн.
  • Факт простою автомобіля на платному майданчику протягом 10 хв і більше без попередньої оплати за послуги каратиметься в 20-кратному розмірі вартості однієї години тієї чи іншої парковки.
  • Паркування машини на місці, призначеному для авто людей з інвалідністю буде каратися штрафом, що в 30 раз перевищує вартість однієї години паркування.

При грубому порушенні ПДР  може загрожувати евакуація транспортного засобу на штрафмайданчик без згоди власника.

До грубих порушень ПДР відноситься: паркування на залізничних переїздах, трамвайних коліях, на перехрестях, пішохідних переходах та у другій смузі

У разі сплати 50 відсотків розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня набрання законної сили постановою, така постанова вважається виконаною.

Постанова також вважається виконаною у разі сплати штрафу за повідомленням залишеним на лобовому склі транспортного засобу, у тому числі шляхом сплати 50 відсотків розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня вчинення відповідного правопорушення.

У разі несплати штрафу протягом 30 днів з дня набрання законної сили постановою така постанова підлягає примусовому виконанню.

 

Фото-Мирослав Пархомик

 

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: