• Головна
  • Новини
  • У Львові відбудеться українсько-польський фестиваль партнерства

05.09.2018, 14:00

У Львові відбудеться українсько-польський фестиваль партнерства

VII фестиваль партнерства - одна з найбільших українсько-польських подій, які приймає Львів.

На VII українсько-польському «Фестивалі партнерства», що відбудеться у Львові 7-9 вересня, учасники фестивалю обговорюватимуть вплив розвитку культури та туризму у містах на життя їх мешканців.

Таке дійство відбуватиметься вже втретє. У самому серці Львова — на площі Ринок, розміститься сцена «Фестивалю Партнерства», де протягом 7−8 вересня виступатимуть українські і польські музичні колективи різноманітних напрямків.

Там лунатиме джаз, блюз, фольк, рок та етномузика.

За словами генерального консула республіки Польща у Львові Рафала Вольські, цей проект має зазначити винятковість контактів Львівщини з польськими самоурядовцями.

"Інтенсивність цих контактів є абсолютно винятковою у вимірі співпраці України та Польщі, про це засвідчує кількість міст та воєводств, які цьогоріч приїдуть з Польщі", - розповідає консул.

«Фестиваль партнерства» відбувається за ініціативи Генерального консульства Республіки Польща спільно з Львівською ОДА, облрадою та міськрадою.

Та ініційований "Фестиваль Партнерства" Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові у вересні 2012 року.

За словами організаторів, фестиваль сприяє розвитку культурної співпраці Польщі та України, презентує мистецьке життя польських міст та воєводств і відображає творчу діяльність міста Львова та Львівської області. Для участі у Фестивалі до Львова прибудуть офіційні делегації від польських воєводств та міст-побратимів Львова.

Разом із львівськими колегами польські партнери, політичні, громадські та культурні діячі обмінюватимуться досвідом на «Форумі Партнерства». Цьогоріч дебати стосуватимуться культури, туристичного розвитку міст і його впливу на історичні міста та життя їх мешканців. 12 спікерів говоритимуть й про механізми підтримки середовища: міжнародну технічну допомогу.

У п’ятницю, 7 вересня, музична програма відображатиме різноманіття сучасного музичного світу. Цього дня виступлять вроцлавські «Wci?? M?odzi», улюбленці львівської публіки «Joryj K?oc», цьогорічні володарі музичної нагороди «Фридерик» у категорії Альтернативна платівка року — гурт «Micromusic» з Варшави.

Сучасний цирковий мікс в поєднанні з імпровізацією музики різних стилів представлять Лукаш Ємьола та Артур Перскавєц в проекті «Lublinduo». На завершення поціновувачам сучасної музики представлять одне з найцікавіших явищ актуальної польської сцени - проект «Nervy» із Сілезії.

В суботу, 8 вересня, фестивальну програму добротним блюз-роком відкриє гурт «Blues Perspektive Band» з Жешува. Продовжать концерт патріархи польської «шантової» традиції — гурт «Wodny Patrol». Також слухачі матимуть змогу насолодитись етномотивами разом із сімейним проектом «Kapela Maliszków» з Низьких Бескид, етно-роковим гуртом «?mije» з Підкарпаття та драйвовим українським фолк-роком від проекту «Horpyna» з Ольштина.

Також на площі Ринок на промо-стендах представлятимуть свої туристичні перлини та освітні програми партнери Львова — польські міста і воєводства.

Цьогорічною родзинкою буде мобільне велосипедне містечко, де наймолодші учасники зможуть навчитись безпечно їздити на велосипеді через перехрестя та потенційно небезпечні місця.

У програмі фестивалю заплановані різножанрові виставки: Варшава представить фото-виставку «Газетні фотографії Варшава у 1918−1939 роках», місто Єленя Гура привезе «Карконоші — перлина сілезьких краєвидів» з фондів Музею в Карконошах, а з міста Кєльце до Львова приїдуть виставки картин двох митців, яких поєднує захоплення новими засобами масової інформації та віртуальним світом, а саме виставка Магдалени Лесьняк «В мережі» та Рафала Урбанського «QR — реінтерпретація».

Вхід на всі акції фестивалю — вільний.

Текст та фото: WN

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: