• Головна
  • Новини
  • У Львові родина АТОвця не має грошей на харчування дітей   

21.02.2019, 18:13

У Львові родина АТОвця не має грошей на харчування дітей   

 "Це ганьба всім,  що сьогодні багато учасників АТО залишились обабіч історії. Скажу більше. Не повинно бути на офіційному рівні такого визначення як "учасник АТО". Це ветерани російсько-української війни".

Про це сьогодні, 21 лютого, у прес-клубі заявив голова Львівського обласного осередку ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк.  

Так він відреагував на емоційний виступ львівської вчительки Валентини Поліщук:   

"У мене зять воював, 2014-й і 2015 роки, прийшов покалічений, інвалід, сім'я ні від кого нічого не отримує, діти часто хворіють, хата в аварійному стані. Моя дочка Надія Поліщук куди тільки не зверталась, ніхто нічим не допоміг.

Зать воював під Дебальцевим, в Мар'їнці, тоді ніби вели переговори, але по пацанах гатили, як має бути, він прощався із життям… І що він має тепер – нічого... Бо у нас було АТО, а не війна, і інвалід не маємо нічого, і діти його не мають нічого.

Дочка отримує 2 700 грн, лікар, прийшла платіжка за газ 1900 грн, я учора заплатила, зверталась до школи, щоб дали дітям безплатне харчування… Вони обіцяють безплатне навчання, через 5 років, а якщо дитина не хоче. То не АТО було, то була війна, там було море трупів було".

Саме на ці гіркі слова відреагував Михайло Цимбалюк:  

"Це ганьба нам усім,  що сьогодні багато учасників АТО залищились обабіч історії. Не повинно бути на офіційному рівні такого визначення як "учасник АТО". Це ветерани російсько-української війни. І крапка. Центральна влада зобов'язана ухвалити чіткий закон. Ці люди не повинні ходити і оббивали високі пороги...

Ми знаємо, як нині АТОвці буквально вимолюють у влади землю, а отримали її, ми бачили хто… ті, хто взагалі не має найменшого стосунку до АТО. І це один з найбільших корупційних скандалів львівської обласної влади.

Наступне. Ці люди не мають ходити і випрошувати, щоб їхніх дітей харчували за залишковим принципом Їхні батьки, родичі повинні отримувати стільки грошей, щоб і натяку не було, що вони  не в змозі заплатити за шкільне харчування на рівні з іншими батьками.

І погоджуюсь, що не треба все зводити до пільг при вступі. Ви відновіть систему профтехосвіти, щоб кожна дитина за своїми здібностями і знаннями могла вчитись і щоб вона гордилась тим, що її батько ветеран війни.

А чому так виходить? Чому було АТО, а тепер, вибачте, маємо ООС. Світ сміється! А воно так, юо влада одною рукою торгує з агресором, а іншої робить рухи, щоб обддурити людей.

І це справа не тільки центральної влади, але і наша. Черствість, байдужість до чужого горя – це  сьогодні стало звичкою. Але, наголошую ще раз, життя виборами не закінчується, воно і далі триватиме. І галичани мають показати приклад культури, терпимості і порядності у ставленні один до одного. Щоб ми відкрито і чесно могли дивитись один одному в очі, і найголовніше – в очі нашим матерям".

Також Михайло Цимбалюк повідомив, що цей конкретний випадок "Батьківщина" візьме на контроль.     

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: