14.05.2018, 05:03

У Луцьку покажуть та розкажуть про туристичну перлину

У Луцьку найближчим вікендом в межах заходів до відкриття туристичного сезону відбудеться безкоштовна екскурсія, присвячена минулому обласного центру Волині.

Від Центру туристичної інформації та послуг на вулиці Сенаторки Левчанівської, 2 розпочинатиметься нова подорож «Від святині до святині: пам’ятні сторінки релігійної історії Луцька», що відбудеться у суботу, 19 травня, пише Укрінформ.

 «300 років тому до нашого міста приїхали отці тринітарії – шляхетні духівники, що мали за мету визволяти із полону мешканців тих теренів, де розміщувався їхній монастир. Саме тут була намальована перша нині відома міська ікона Луцька «Святий Каетан», де зображена барвиста панорама нашого міста першої половини ХVIII століття. За 90 років до моменту появи у Луцьку тринітаріїв, у стінах іншої святині –  Хрестовоздвиженської церкви, вийшла друком збірка барокової поезії «Лямент по святобливе зошлому отцю Іоану Василевичу». У тому, 1628 році, єврейський кагал Луцька отримав остаточний дозвіл на спорудження і зміг збудувати величну божницю-синагогу. Ці та інші сторінки направду розмаїтої релігійно-культурної історії Луцька вам відкриють на екскурсії, що відбудеться в суботу, 19 травня», – запевнили організатори.

 

Фото: джерело

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: