• Головна
  • Новини
  • У Чернівцях не можуть знайти 5 тис. грн для дитячої лікарні

28.02.2019, 09:35

У Чернівцях не можуть знайти 5 тис. грн для дитячої лікарні

У Чернівцях медики хірургічного відділення міської лікарні просять допомогти їм придбати необхідний інструмент — ендоскопічні щипці. Кілька днів тому інструмент зламався під час процедури.

Про це пише "Голос України".

За словами завідувача хірургічного відділення дитячої міської лікарні Миколи Хоми, дуже необхідний інструмент зламався після шести років використання.

За його допомогою лікарі діставали з дихальних шляхів дітей ґудзики, горішки, копійки, іграшки тощо. Ендоскопічні щипці застосовуються в екстрених випадках, коли сторонній предмет потрапляє у дихальні шляхи, і є пряма загроза життю дитини. Якщо ж щипців нема, маленького пацієнта доведеться везти до іншої області. І невідомо, чи встигнуть малюку надати необхідну допомогу.

Орієнтовна вартість ендоскопічних щипців смішна — 4-5 тисяч гривень. Тож лікарі сподіваються, що хтось із спонсорів усе ж виявить бажання допомогти. Благодійників просять звертатися у відділення хірургії міської дитячої лікарні на вулиці Буковинській або ж телефоном: (0372) 53-06-92.

Поки що охочиїх не виявилося, навіть з числа представників кандидатів у президенти, які розкидаються грішми наліво-направо.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: