• Головна
  • Новини
  • У Болгарії жорстоко вбили журналістку, що викривала махінації з коштами ЄС

08.10.2018, 08:00

У Болгарії жорстоко вбили журналістку, що викривала махінації з коштами ЄС

У болгарському місті Русе жорстоко вбили адміністративного директора і ведучу регіонального каналу TVN Вікторію Марінову.

Про це повідомляє болгарський телеканал NOVA TV.

Як повідомив заступник голови поліції Іліан Єнчев, тіло 30-річної жінки виявив місцевий житель у зеленій зоні поблизу Дунаю. За декілька метрів від тіла були знайдені речі вбитої журналістки. Неподалік також був припаркований її автомобіль.

Повідомляється, що смерть жінки настала в результаті удару в голову і задушення. Місцеві криміналісти стверджують, що не пам’ятають настільки жорстокого вбивства у Русе.

Поліція наразі відпрацьовує декілька версій щодо причин злочину, в тому числі і те, що вбивство скоєне через професійну діяльність журналістки.

"Робота не зупиняється ні на мить. У нас достатньо спеціалістів. Скоро зможемо надати більше інформації про особу вбивці" - повідомив районний прокурор Русе Георгій Георгієв.

Варто зазначити, що останньою темою, над якою працювала Вікторія Марінова, був так званий GPGate – скандал навколо розкрадання коштів з фондів ЄС. 

Йдеться, зокрема, про фінансовані ЄС проекти будівництва об’єктів інфраструктури вартістю у сотні мільйонів болгарських левів, на яких заробляли кошти консалтингові фірми. Компанія GP Group була однією з таких фірм, і на прикладі її документації стало відомо, яким чином відбувається розкрадання грошей ЄС.

Згідно з розслідуванням, до махінацій можуть бути причетні люди з найвищого керівництва держави, включно з прем’єром Бойко Борисовим. У розслідуванні також фігурує ім’я голови болгарської "дочки" "Лукойла" Валентина Златева.

Регіональний канал TVN, де працювала Марінова, був єдиний з болгарських телеканалів, який висвітлював цей скандал. У Болгарії ним також займався вебсайт журналістських розслідувань Bivol. У Румунії про розслідування повідомляв портал RISE.

Розслідування велося в рамках фінансованого Євросоюзом проекту журналістських розслідувань щодо шахрайства з коштами ЄС у Болгарії і Румунії. Його результати планувалося передати в Управління ЄС з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF).

Це вже третє за рік вбивство журналіста-розслідувача в ЄС - у жовтні 2017 року на Мальті було вбито журналістку Дафну Каруану Галісію, у лютому 2018-го у Словаччині вбили журналіста Яна Куцяка з нареченою. Вбивство у Словаччиніспричинило найбільші з 1989 року протести і зрештою - відставку уряду.

Європейська правда

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: