07.01.2019, 15:38

Томос відвезуть назад до Стамбула - Мінкульт

Томос відвезуть назад до Стамбула для підписів - Мінкульт

Про це повідомив керівник департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш в ході трансляції на українських телеканалах з Софійського собору в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Томос буде до вечора (понеділка - ІФ) виставлений для того, щоб хто захоче, міг підійти і побачити цей унікальний документ... Найближчими днями він повернеться до Стамбула до Константинопольського патріархату, оскільки зараз він підписаний тільки Вселенським патріархом (Варфоломієм - ІФ). Потім там повинні бути підписи всіх членів Вселенського найсвятішого синоду патріархату", - сказав він.

"Буквально через два дні відбудеться синод, де буде це зроблено, і тоді вже томос, остаточно і назавжди, повернеться в Україну і буде зберігатися в особливих умовах", - додав Юраш.

Нагадаємо, 5 січня у Стамбулі відбулося підписання томоса про автокефалію Православної Церкви України. Згодом було оприлюднено повний текст томоса. 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі передав томос про автокефалію ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію. 7 січня томос представлено у Софійському соборі в Києві. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: