• Головна
  • Новини
  • Тимошенко: сильна армія зробить переговори щодо миру максимально ефективними

06.12.2018, 11:36

Тимошенко: сильна армія зробить переговори щодо миру максимально ефективними

Тимошенко: сильна армія зробить переговори щодо миру максимально ефективними

Побудова сильної армії допоможе зміцнити позиції України у дипломатичних переговорах щодо досягнення миру та звільнення окупованих територій. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, вітаючи українських воїнів з Днем Збройних сил України, повідомляє РБК Україна  з посиланням Facebook Тимошенко.

"Наше вітання на це свято – це чіткий план дій з посилення нашої армії. Сильна армія – це невід’ємна частина Нової стратегії миру та безпеки", – написала вона.

"Наразі реальна частка фінансування становить лише 2% ВВП. Для воюючої країни це недопустимо. Реальний обсяг фінансування для України має становити не менше 3% ВВП", – сказала вона.

Окрім того, Тимошенко зазначила, що у випадку приходу її команди до влади буде запроваджено новий військовий контракт, який сформує принципово інші відносини між військовими та державою – повної поваги до всіх, хто служить у ЗСУ.

Контракт забезпечить гідну систему соціального захисту для військових та їх родин, запевнила голова партії. Так, зарплата рядового контрактної служби в 1,5 раза перевищуватиме середню заробітну плату в країні, усі військові зможуть отримати житло за спеціальною іпотечною програмою, за якою відсотки сплачуватиме держава.

Також до контракту будуть включені гарантії медобслуговування, отримання освіти, пенсійного страхування, а також додаткові пільги для учасників бойових дій та членів їх родин, повідомила Тимошенко.

"Так само, як українські бійці захищають свою Батьківщину, держава має захищати кожного свого воїна. І тоді ми точно переможемо!" – наголосила вона.

За словами лідера "Батьківщини", результатом комплексної програми відновлення армії стане повна відповідність всім стандартам НАТО з подальшою інтеграцією у цей світовий безпековий та миротворчий колективний блок.

"Наша безпека – в НАТО, наше мирне і заможне майбутнє – в ЄС", – підсумувала Тимошенко.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: