16.08.2018, 10:27

Світ побачить фільм "Донбас"

Стрічку Сергія Лозниці покажуть у рамках секції Contemporary World Cinema (сучасне світове кіно) Міжнародного кінофестивалю в канадському Торонто.

Про це повідомила українська дистриб’юторна компанія Arthouse Traffic.

Також повідомляється, що 11-го вересня Сергій Лозниця стане одним зі спікерів дискусії, яка буде присвячена режисеру Олегу Сенцову і закриє серію заходів секції TIFF Doc.

Лозниця неодноразово виступав із закликом звільнити незаконно ув’язненого колегу, який 14 травня оголосив безстрокове голодування в колонії в місті Лабитнангі Тюменської області, вимагаючи звільнити українських політв'язнів. Так, у своїй промові, зачитаній під час вручення нагороди у Каннах, режисер «заявив про свою солідарність з Олегом Сенцовим, з усіма режисерами у різних частинах світу, які борються за свободу, за честь і, у підсумку, за людяність», нагадують у компанії.

З 6-го вересня в рамках кінофестивалю в Торонто працюватиме український стенд, який представить Україну як перспективний напрямок для виробництва кіно: розповість про нововведення у законодавстві, познайомить із можливостями виробництва і різноманітністю локацій.

Учасників кіноринку чекає серія заходів – серед них діловий сніданок для українських та закордонних продюсерів «Ukraine is your destination», організований Фондом Ігоря Янковського спільно з Державним агентством України з питань кіно, що спрямований на налагодження партнерства з канадськими продюсерами.

Українська кіноіндустрія буде презентована на кіноринку Торонто вже вдруге.

Міжнародний кінофестиваль у Торонто – найголовніший кінофорум Північної Америки, у рамках якого проводиться кіноринок, що з кожним роком привертає все більше країн і торгових агентів, які займаються купівлею прав на представлені кінокартини.

Цього року TIFF пройде з 6 по 16 вересня.

 

Фото ілюстративне

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: