22.02.2019, 13:26

США: за 5 років українці так і не подолали корупцію

Сьогодні, 22 лютого, минає п’ять років від дня втечі президента Віктора Януковича з країни внаслідок Революції Гідності.

Посольство США в Україні відреагувало на річницю, зауваживши, що за ці п’ять років українцям так і не вдалося подолати корупцію.

«В цей день 5 років тому протестувальникам з ЄвроМайдану вдалося прогнати корумповану владу. Проте, корупція залишається нагальною проблемою, яка заважає українцям досягати економічного та політичного прогресу, якого вони заслуговують.

Українська влада має остаточно втілити в життя реформи, яких вимагав народ України», - йдеться в повідомленні на сторінці американської амбасади у Фейсбук.

Як відомо, в ніч з 21 на 22 лютого Віктор Янукович залишив Київ і перестав виходити на зв'язок. Дізнавшись про це, зранку 22 лютого тисячі активістів, журналістів та волонтерів приїхали до Межигір'я аби перевірити інформацію про втечу Януковича.

В резиденції нікого не було. Стоси документів плавали у Дніпрі, а на записах камер спостереження було видно, що вночі звідси поспіхом вивезли декілька вантажівок дорогоцінних речей.

Удень на засіданні Верховної Ради депутати прийняли відставку спікера Володимира Рибака і його заступника Ігора Калетника, констатувавши розвал правлячої коаліції. Головою оновленого парламенту був обраний Олександр Турчинов.

Наступного дня Турчинов став виконувачем обов'язків Президента України, а 25 лютого 2014 року Верховна Рада уповноважила його підписувати закони України. Він виконував обов'язки Президента до 7 червня 2014 року, коли на цей пост вступив обраний на позачергових виборах Петро Порошенко. 

Разом із тим, парламент 328 голосами підтримав постанову про самоусунення Віктора Януковича з посади Президента України, аргументуючи таке рішення самоусуненням Януковича від виконання своїх обов'язків, та призначив позачергові вибори Президента України на 25 травня 2014 року. Через два дні прокуратура порушила проти колишнього президента кримінальну справу за масові вбивства мирних громадян і оголосила його в розшук.

Парламентарі також призначили Арсена Авакова виконуючим обов'язки Міністра внутрішніх справ, висловили недовіру Генеральному прокуророві Віктору Пшонці та ухвалили постанову, яка давала формальні підстави для звільнення з ув'язнення Юлії Тимошенко. Того ж дня Тимошенко залишила межі тюремної лікарні у Харкові, де вона у той момент перебувала, і ввечері виступила зі сцени Майдану.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: