14.08.2018, 08:49

Скандинави б’ють на сполох

Скандинавія потерпає через небувалу посуху.

Через посуху фермери регіону змушені згодовувати худобі відкладене на зиму сіно, щоб уникнути вимушеного забою і наступних фінансових втрат. У звичайний час, урожай кормових культур збирають два або навіть три рази, але цей рік може стати винятком.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

«Безглуздо сіяти насіння в бетон, а потім очікувати, що там щось виросте. Тому нам залишається тільки чекати дощів, а це від нас ніяк не залежить, скільки б ми не журилися», – заявляє міністр продовольства Данії Якоб Елльманн-Йенсен.

Сіно в Скандинавії зараз за ціною золота – ринок порожній. Швеція і Данія змушені закуповувати його за захмарними цінами, Норвегія навіть імпортує його з Ісландії. Тільки за наступні три місяці завести туди повинні близько 35 тисяч тонн сіна.

Велика кількість дощів в Ісландії призвела до перевиробництва і близько 50 тисяч тюків сухої трави вже відправлено в скандинавські країни. Транспортні мита високі, до того ж є ризик наявності патогенів або бур’янів в сіні. Норвегія не в Євросоюзі, а значить чекати допомоги від Брюсселя не варто. Тому таке тимчасове рішення для Осло влітає в копієчку. найбільш посушливе літо за останні 70 років змусило владу Норвегії встановити нульові мита на імпорт сіна.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: