• Головна
  • Новини
  • Швеція в ООН: Незаконні вибори в "л/днр" порушують Мінські домовленості

30.10.2018, 22:39

Швеція в ООН: Незаконні вибори в "л/днр" порушують Мінські домовленості

Швеція виступила категорично проти визнання законності так званих місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу та заявила, що їх проведення порушить Мінські домовленості.

На цьому наголосив у вівторок під час відкритого засідання РБ ООН по ситуації на сході України заступник постійного представника Швеції при ООН посол Карл Скау, повідомляє Укрінформ.

"Так звані вибори на Донбасі, заплановані на листопад, є явним порушенням Мінських домовленостей. Ми закликаємо Росію взяти на себе відповідальність та використати вплив (на владу в окупованих регіонах України – ред.), а також уникнути проведення цих виборів", - заявив шведський дипломат.

Він підкреслив: Мінські домовленості чітко заявляють, що вибори мають проходити лише після встановлення відповідних умов у плані безпеки, а також відповідно до українського законодавства, стандартів ОБСЄ і під моніторингом БДІПЛ ОБСЄ.

Представник Швеції також закликав Росію "гарантувати, що збройні формування, які контролюють окремі регіони Донецької і Луганської областей, виконували умови припинення вогню". Крім того, за його словами, РФ також має "покласти край всій військовій і фінансовій допомозі цим формуванням".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: