03.07.2018, 10:28

Санкції в дії - російський мільярдер втратив літак

Геннадій Тимченко, один з "друзів Путіна", продав приватний літак Gulfstream G650, який був у нього на балансі з 2013 року.

Про це повідомляють з посиланням на торгового посередника і дані авіареестра, передає НВ з посиланням на агентство Reuters.

Як висловився агент олігарха, ні Тимченко, ні його компанії "уже кілька років не мають стосунку до цього літака". У 2014 році корпорація Gulfstream припинила техобслуговування його бізнес-джета.

Новим власником літака вартістю близько $60 млн з червня 2018 го є зареєстрована на Кіпрі компанія Amerivo Holdings Limited, яка належить Російському фонду прямих інвестицій.

Нагадаємо, що після анексії Криму США внесли Тимченко до санкційного списку. У липні 2014 року велика газовидобувна компанія Новатек, 23% якої належать Тимченко, також потрапила під дію санкцій.

Крім того, 6 квітня США запровадили санкції проти семи російських олігархів, 17 топ-чиновників і 12 російських компаній. Санкції передбачають замороження активів.

Глава Мінфіну Стівен Мнучін пояснив запровадження нових санкцій тим, що російські олігархи та еліти отримують вигоду діяльності влади РФ, які ведуть підривну та деструктивну політику в усьому світі, зокрема продовжує окуповувати Крим і провокує насильство на сході України.

Нові санкції США обвалили російський фондовий ринок і спричинили падіння курсу рубля.

Сукупні статки 50 найбагатших людей Росії за день скоротилося більш ніж на $11,7 млрд слідом за падінням російського фондового ринку через запровадження нових санкцій США.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав нові санкції США щодо РФ " кричущим нехтуванням всього і вся". А прем'єр-міністр Дмитро Медведєв доручив підготувати відповідні заходи.

Пізніше стало відомо, що до Держдуми РФ внесено законопроект про відповідні дії Росії на нові санкції США.

У травні повідомлялося, що під санкції США в Росії потрапили вже понад 400 юридичних осіб та понад 200 громадян.

Фото: 5 канал

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: