15.06.2018, 10:39

Рух на місці також рух?

Можна припустити, що принципи керування "Укрнафтою" суттєво не зміниться поки вибори на посади проводять консервативно.

Акціонери Укрнафти переобрали наглядову раду в попередньому складі.

У Києві завершилися загальні збори акціонерів ПАТ "Укрнафта", на яких підбито підсумки роботи товариства за 2017 рік. Звіт правління взято до відома, наглядову раду переобрано на наступні три роки в попередньому складі.

Про це йдеться у прес-релізі департаменту з корпоративних комунікацій НАК "Нафтогаз України", який є у розпорядженні Укрінформу.

На загальних зборах прийняли рішення переобрати наглядову раду на три роки у попередньому складі.

Нафтогазу належить 50% +1 акція Укрнафти. Останні загальні збори акціонерів товариства відбулися 25 січня 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ раніше, під час загальних зборів акціонерів 14 червня планувалося визнати  роботу правління Укрнафти незадовільною, а також переобрати членів наглядової ради.

26 квітня Лондонський міжнародний арбітражний суд ухвалив рішення у спорі за позовом міноритарних акціонерів Укрнафти проти НАК "Нафтогаз України". Арбітри дійшли висновку, що ключові положення акціонерної угоди між Нафтогазом та компаніями Ігоря Коломойського щодо корпоративного управління Укрнафти є такими, що не підлягають виконанню, оскільки суперечать імперативним нормам корпоративного законодавства України.

Зокрема, не підлягає виконанню частина статті 9 Акціонерної угоди, яка, серед іншого, передбачає, що 6 членів наглядової ради Укрнафти обираються з числа кандидатів, запропонованих Нафтогазом, а голова правління та інші 5 членів наглядової ради Укрнафти – з числа кандидатів, запропонованих компаніями Коломойського, які є міноритарними акціонерами Укрнафти. Стаття 9 також передбачає, що персональний склад правління Укрнафти має затверджуватися наглядовою радою Укрнафти за пропозицією голови правління.

Таким чином, рішення ухвалено на користь Нафтогазу.

НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", пише Укрінформ. Компанії, що входять у сферу впливу групи "Приват" Ігоря Коломойського, володіють приблизно 42% (13,6% - компанії Littop Enterprises Limited і Bridgemont Ventures Limited, 12,9% - Bordo Management Limited, 9,9% - інші акціонери). З 2003 року операційне управління "Укрнафтою" здійснює група "Приват".

У 2018 році спливає строк дії 27 спецдозволів "Укрнафти", на які припадає 53% річного видобутку нафти з конденсатом та 33% видобутку природного газу. Наразі Укрнафта заборгувала державі 15 млрд грн податків - це на 2,5 млрд грн більше, ніж навесні 2017 року.

У 2016 році Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зобов'язала ПАТ «Укрнафта» здійснити виплату дивідендів усім акціонерам, які мають на це право за останні три роки, з огляду на численні скарги, що надходили протягом 2010-2015 років.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: