23.05.2018, 14:27

Росія заявляє про чималий борг України перед СНД

За чотири роки Україна не внесла жодної копійки в єдині бюджети органів Співдружності незалежних держав, тим самим створивши "істотні фінансові труднощі в роботі організації" і на сьогодні заборгувала понад 300 млн рублів.

Про це у середу заявила представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова, передає ТАСС, пише УП. 

За її словами, Україна де-факто не брала участь в роботі Співдружності протягом понад 4 роки.

Зокрема, відкликала свого постійного представника в СНД і представників країни у виконкомі СНД і звела до мінімуму свою участь у засіданнях, а з 2017 року, коли головування перейшло до Росії, взагалі перестала відправляти своїх представників на засідання на найвищому та високому рівні.

Вона поскаржилася, що за цей час Україна не внесла жодної копійки в єдині бюджети органів СНД, тим самим створивши "істотні фінансові труднощі в роботі організації" і на сьогодні заборгувала понад 300 млн рублів.

"Останні кілька років Київ просто фактично згорнув свою участь в роботі Співдружності. Тому говорити про участь Києва в роботі статутних органів СНД, які президент України Петро Порошенко має намір припинити, вже давно не доводиться", - сказала Захарова.

Представник російського МЗС додала, що "на практиці рішення української влади зводиться до закриття постійного представництва країни при штаб-квартирі Співдружності у Мінську і відкликання двох дипломатів", і зазначила що процедура формального виходу України зі Співдружності може зайняти близько року.

Як повідомлялося, у вівторок 22 травня був опублікований указ президента України Петра Порошенка про вихід України з низки міжнародних договорів, підписаних в рамках СНД.

Указом №139/2018 вводиться в дію рішення РНБО "Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених в рамках Співдружності незалежних держав", прийняте 2 травня.

У Співдружності незалежних держав висловили здивування указом Порошенка - там заявили, що Україні немає кого відкликати із статутних органів.

Фото 24 канал

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: