• Головна
  • Новини
  • росія застосувала гібридну зброю проти Харкова: удар гібридним боєприпасом "Грім-Е1"

20.10.2024, 16:13

росія застосувала гібридну зброю проти Харкова: удар гібридним боєприпасом "Грім-Е1"

Увечері 19 жовтня Росія завдала удару по Харкову, використавши гібридний боєприпас "Грім-Е1", що поєднує елементи ракети та плануючої авіабомби

Про це повідомляє обласна прокуратура Харківщини.

Атака відбулася близько 23:50 у Новобаварському районі. В результаті влучання у відкриту місцевість були пошкоджені приватні будинки та автомобілі, проте, на щастя, жодних постраждалих не зафіксовано.

Використання гібридного боєприпасу "Грім-Е1" було вперше зафіксовано у Харкові 31 серпня. Цей тип зброї базується на авіаракеті Х-38 і характеризується новими тактичними можливостями.

Крім того, вранці 20 жовтня, о 5:05, російські війська обстріляли місто Дергачі. У результаті атаки були пошкоджені багатоповерхові будинки, дах приватного будинку та адміністративна споруда, але постраждалих не було.

Правоохоронні органи розпочали розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Максимальне покарання за такі злочини може скласти до 12 років ув'язнення.

Зазначимо, що це не перший удар по Харкову за останні тижні. Раніше, 21 вересня, Росія застосувала авіаційну бомбу ФАБ-250, влучивши у житловий багатоповерховий будинок у Шевченківському районі, що призвело до численних постраждалих серед мешканців.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: