• Головна
  • Новини
  • росія може завдати ударів по ядерних об'єктах в Україні — РНБО

27.10.2024, 15:39

росія може завдати ударів по ядерних об'єктах в Україні — РНБО

російські окупаційні сили готуються до нової хвилі ракетних ударів по Україні, і їхньою наступною ціллю можуть стати об’єкти ядерної інфраструктури.

Про це повідомив Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони (РНБО).

За словами Коваленка, Росія накопичує стратегічні ресурси на своїх аеродромах, включаючи ракети, пальне, а також перебазовує стратегічну авіацію між різними аеродромами. Ці дії, зафіксовані українською розвідкою, можуть вказувати на плани ударів по ядерних об'єктах, зокрема на мету пошкодити розподільчі потужності атомних електростанцій.

Крім того, окупанти, ймовірно, готують інформаційну кампанію для залякування українського населення, повідомляє РНБО. У рамках цієї пропаганди вони прагнуть поширити панічні чутки про те, що українська енергетика може повністю втратити здатність до відновлення, змушуючи громадян погодитися на мир на умовах Кремля.

Коваленко також наголосив на необхідності підтримки з боку Китаю та Індії. Лідери цих країн, за його словами, мають вплинути на Росію, аби зупинити перетинання так званих «червоних ліній».

Експерт з інформаційних технологій додав, що інформацію про відновлення пошкоджених об’єктів енергетики варто тримати в секреті, щоб уникнути повторних ударів, як це було в 2022 році.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: