• Головна
  • Новини
  • росія готується до нових масованих атак на українську енергетику — РНБО

15.10.2024, 12:49

росія готується до нових масованих атак на українську енергетику — РНБО

У вівторок, 15 жовтня, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко повідомив, що Росія планує нові масовані удари по енергетичній інфраструктурі України на початку опалювального сезону.

На виставці "Енергетика в промисловості-2024" Литвиненко зазначив, що Україна активно готується до таких атак. Він підкреслив, що з початком опалювального сезону можна очікувати збільшення російських ударів по енергетичних об'єктах.

Литвиненко також відзначив, що українська енергетика демонструє здатність впроваджувати інноваційні рішення, що заважає російським загарбникам досягати своїх цілей щодо знищення економіки України.

Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель закликав ЄС збільшити постачання обладнання для українського енергетичного сектору та наростити постачання засобів протиповітряної оборони. Це необхідно для захисту новопоставленого енергетичного обладнання від можливих атак.

Єврокомісія розглядає можливість акумулювання кредиту в 35 мільярдів євро для підтримки України в її військових та економічних потребах.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: