• Головна
  • Новини
  • російська атака на Конотоп: місто без електрики і води, один постраждалий у комі

12.09.2024, 11:04

російська атака на Конотоп: місто без електрики і води, один постраждалий у комі

У ніч з 11 на 12 вересня російська армія завдала ударів по Конотопу Сумської області за допомогою дронів- камікадзе "шахедів" та авіації.

Внаслідок обстрілу було зафіксовано кілька влучань, які призвели до значних руйнувань у центрі міста та численних проблем із забезпеченням електроенергії та водопостачання, пише WestNews.

Міський голова Конотопа Артем Семеніхін повідомив, що через атаку пошкоджено житлові будинки, зруйновано трамвайну колію в центрі міста, а також постраждало багато навчальних закладів і лікарень. Ситуація з електропостачанням у місті залишається критичною, оскільки енергетична інфраструктура зазнала серйозних пошкоджень. «Енергетики в цю мить роблять все більше навіть чим можливо щоби дати світло в лікарню і на водоканал. Коли зʼявиться електрика в домівках мешканців хоча б  погодинно – ніхто не візьметься зпрогнозувати», - йдеться в повідомленні.

Станом на ранок відомо про 13 постраждалих. Двох чоловіків госпіталізували, один з них перебуває у комі. За словами мера, цей чоловік якраз їхав рятувати людей, коли потрапив під обстріл.

Також було пошкоджено будівлі багатьох лікувальних корпусів, хоча медичне обладнання залишилося в робочому стані, і лікарні продовжують приймати пацієнтів. Водопостачання в місті буде здійснюватися погодинно, детальний графік подачі води буде оприлюднено пізніше.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: