20.08.2018, 15:56

Російські тролі "попрацювали" і в Австралії

Twitter-акаунти, пов'язані з російською фабрикою тролів Internet Research Agency, поширювали політично мотивовані пости про політику Австралії, включаючи федеральні вибори 2016 року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання The Australian.

За інформацією видання, аналіз вкинутих майже трьох мільйонів твітів, пов'язаних з Internet Research Agency, виявив багато публікацій, які безпосередньо пов'язані з політикою Австралії.

У повідомленнях, що були поширені в мережі у період між 2015 і 2017 роками та вважаються шкідливими, відзначається доволі мала кількість репостів серед реальних австралійських користувачів.

Основу твітів, орієнтованих на консервативну аудиторію, становить інформація про "ісламізацію" австралійського суспільства та підтримка націоналістичних рухів Австралії, наприклад Reclaim Australia movement.

"Цікаво, чому #ReclaimAustralia вважається расистським і фанатичним рухом, а мусульмани, які закликають до обезголовлювання, - просто ображеними учасниками акції протесту?", - йдеться, наприклад, у твіті PidgeonToday, опублікованому в грудні 2015 року.

У політичних твітах лівого спрямування, за авторством тролів звернуто увагу на проблеми расової несправедливості. Зокрема, критикується політика уряду у цій сфері.

Акаунти тролів також обвинувачували Тоні Ебботта у нібито придушенні політики "переваги білих" і висловлювали вдячність Полін Хенсон (лідер правої партії "Одна нація") за сміливість “виступити за те, що думають мільйони австралійців".

Австралійська преса нагадує, що американські прокурори оголосили звинувачення Internet Research Agency, яке має тісні зв'язки з російським президентом Володимиром Путіним, за втручання у вибори в 2016 році.

Фото: ілюстративне

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: