• Головна
  • Новини
  • рф і Китай поглиблюють військову співпрацю, москва передає досвід боротьби з морськими дронами — ISW

15.10.2024, 08:51

рф і Китай поглиблюють військову співпрацю, москва передає досвід боротьби з морськими дронами — ISW

Росія та Китай продовжують зміцнювати свою військову співпрацю, проводячи спільні військово-морські операції та навчання у Тихому океані.

Про це свідчить останній звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Оборонне співробітництво

14 жовтня 2024 року міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов прибув до Китаю з офіційним візитом, підкреслюючи розвиток оборонних відносин між Москвою та Пекіном. Він зустрівся з міністром оборони КНР Лі Шанфу, який наголосив на спільному прагненні двох країн до поглиблення військової співпраці.

Спільні навчання

Того ж дня Міністерство оборони Росії опублікувало кадри спільних протичовнових навчань у північно-західній частині Тихого океану. Загін військово-морських кораблів РФ і Народно-визвольної армії Китаю здійснювали патрулювання в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Значення навчань

Аналітики ISW зазначають, що ці навчання демонструють посилення оборонної співпраці між країнами. Спільні навчання надають можливість обом сторонам обмінятися досвідом і покращити оперативну сумісність. Крім того, Росія може передати Китаю свій досвід протистояння ударам українських морських дронів, що може бути корисним для КНР у плануванні можливих дій проти Тайваню.

Тайванська реакція

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що 14 жовтня КНР почала великі військові навчання, під час яких військові кораблі КНР оточили острів. Ці маневри співпали з візитом Бєлоусова в Пекін, що викликало занепокоєння з боку Тайваню щодо можливих агресивних дій Китаю в майбутньому.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: