23.08.2018, 17:21

Регіони, здебільшого, розвиваються за іноземний кошт

У 2018 році розпочнеться реалізація 70 регіональних проектів за кошти ЄС в рамках Програми підтримки секторальної політики України.

Це перші стартапи, які перемогли у конкурсному відборі за 5 напрямками: інноваційна економіка та інвестиції, сільський розвиток, розвиток людського потенціалу, розвиток туризму, загальноукраїнська солідарність, повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"Це ще один напрямок підтримки місцевих громад. Загальна сума фінансування проектів становить понад 600 млн грн", - зазначив урядовець.

Він також повідомив, що конкурсною комісією у складі представників міністерств, народних депутатів та громадськості загалом було допущено до розгляду 507 проектів майже зі всіх регіонів України. Так, серед 70 проектів-переможців найбільше проектів по Львівській області - 12 проектів; Хмельницькій - 10; Черкаській - 3; по 1 проекту у Миколаївській, Донецькій, Рівненській, Вінницькій, Житомирській, Луганській областей, МОН - 9 проектів, по 1 проекту у Мінагрополітики і Мінрегіону.

За напрямками перемогли: інноваційна економіка та інвестиції - 17 проектів; сільський розвиток - 11 проектів; розвиток людського потенціалу - 18 проектів; розвиток туризму - 16 проектів; загальноукраїнська солідарність - 8 проектів.

"Найкреативніші і інноваційніші стартапи - створення інноваційного кластеру "Регіональний інноваційний HUB" (Миколаївська обл.); створення Карпатської мережі регіонального розвитку (Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька обл.); будівництво радіотелевізійної передавальної станції в Попаснянському районі на Луганщині; розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера "ГорбоГори" (Львівська обл.); розбудова спортивно-культурного простору на набережній р.Тетерів у місті Житомир", - деталізував віце-прем'єр-міністр.

У 2016 році було підписано угоду №1 між урядом України та Європейською комісією, що діє від імені Євросоюзу, до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики - Підтримка регіональної політики України (ENPI/2013/024-517) від 27 листопада 2014 року. В рамках цієї Додаткової угоди передбачається фінансова підтримка соціальної, економічної та територіальної згуртованості України, підвищення добробуту громадян по всій країні та підтримка напрямків визначених Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року.

Фото: УНН

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: