• Головна
  • Новини
  • Реакція Львова: заяви АМКУ — це свідоме нищення своєї нації

08.11.2018, 11:31

Реакція Львова: заяви АМКУ — це свідоме нищення своєї нації

Антимонопольний комітет вимагає у Львівської міської ради скасувати заборону на нічний продаж алкоголю. У мерії такими вимогами обурені.

Відтак, як заявили у прес-службі мерії, Львівська міська рада категорично не погоджується з вимогами Антимонопольного комітету щодо скасування заборони продажу алкоголю вночі.

"В часі, коли Україна посідає 6-те місце у світі за рівнем вживання алкоголю, такі заяви АМКУ — це свідоме нищення своєї нації. Позиція Львівської міської ради чітка та однозначна — заборона повинна діяти не лише у м. Львові, а й у всіх населених пунктах України. Адже з часу дії заборони продажу алкоголю вночі, в 4 рази зменшилась кількість злочинів, скоєних в стані алкогольного сп’яніння, а неповнолітніми зокрема — в 13 разів (з 2013 до 2017 року)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет зобов'язав мерію Львова скасувати встановлену у 2010 році заборону на продаж алкоголю вночі.

"Відповідно до інформації ГУ НП у Львівській області, кількість злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, у 2017 зменшилась в 2 рази порівняно з 2016 роком, та в 4 рази — порівняно з 2013 роком. Щорічно в Україні через алкоголізм помирає понад 40 тис осіб. Україна за рівнем вживання алкоголю займає 6 місце в світі. Ситуація по вживанню алкоголю серед підлітків: понад 83% з них вже вживали алкоголь, майже 35% підлітків без проблем купують алкогольні напої. Ці цифри говорять самі за себе", — зазначає директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Водночас нагадаємо, що на заклади громадського харчування заборона не поширюється. Також після 22.00 алкоголь можна придбати в кількох цілодобових магазинах.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: