21.12.2018, 17:01

Рахунки за світло буде виставляти «Львівенергозбут»

У 2019 році споживачі отримають рахунки за світло від нового постачальника — «Львівенергозбут». Про це повідомила прес-служба ПрАТ «Львівобленерго».

У повідомлені наголошено, що в Україні та на Львівщині зокрема триває реформування енергоринку. На першому етапі зміни для населення будуть майже непомітними. 

Отож, відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» першим етапом реформування ринку енергетики є розділення всіх обленерго на дві компанії — оператора системи розподілу (ОСР) та постачальника. Тому у 2018 році на ринку електроенергії розпочала свою діяльність нова компанія — ТОВ «Львівенергозбут», яка створена на базі дирекції та відділень електропостачання ПрАТ «Львівобленерго».

І вже починаючи з січня 2019 року побутові та малі непобутові споживачі, які розташовані на території Львівської області, рахунки за електроенергію будуть отримувати від ТОВ "Львівенергозбут" (www.lez.com.ua).

ТОВ «Львівенергозбут» — це постачальник універсальних послуг для побутових та малих непобутових споживачів Львова та Львівської області, а також постачальник електричної енергії за вільними цінами для інших споживачів на території України.

Наголошено, що процес відокремлення ТОВ «Львівенергозбут» від ПрАТ «Львівообленерго» пройде для населення та малих непобутових споживачів майже непомітно.

Водночас прийом показників електролічильників залишається функцією оператора системи розподілу — ПрАТ «Львівобленерго» (www.loe.lviv.ua)   

Тобто у споживача буде два договори: з «Львівенергозбутом» про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг та з «Львівобленерго» про надання послуг з розподілу електричної енергії. 

Важливо! Побутовим споживачам (населенню) не обов’язково кудись йти чи їхати для укладення договору!

Достатньо продовжувати споживати електроенергію і оплатити рахунок за світло — Ви автоматично станете клієнтом «Львівенергозбуту».

Заява-приєднання, яку отримають наші клієнти, має на меті проінформувати про зміни, які відбуваються в енергетиці України та, зокрема, ПрАТ «Львівобленерго». Її клієнти можуть заповнити і повернути за власним бажанням.

Адже, відповідно до Закону України  «Про ринок електроенергії» фактом приєднання до умов договору постачання універсальних послуг, договору про надання послуг з розподілу електричної енергії є вчинення споживачем хоча б однієї з таких дій:

  • факт споживання електричної енергії
  • оплата рахунку постачальника універсальної послуги
  • надання підписаної заяви-приєднання (за бажанням).

Тобто спеціально йти, щоб переукласти договори, не доведеться. На сайті компанії та в центрах обслуговування клієнтів у відкритому доступі розміщено публічний Договір у відповідності до вимог законодавства.

Правила оплати за електроенергію не зміняться: достатньо зайти в пункт прийому платежів та назвати свою адресу, або ж скористатись сервісами онлайн-платежів. 

Тобто, старі реквізити автоматично заміняться на нові в усіх способах оплати рахунків та на самих рахунках.

Для споживачів універсальної послуги (побутових, малих непобутових споживачів) тарифи на електроенергію і надалі затверджуватиме Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. На сьогодні інформації про зміну тарифів для населення немає.

Про всі зміни у взаємовідносинах з клієнтами Товариство інформує через ЗМІ, офіційний сайт Товариства www.loe.lviv.ua та офіційну сторінку у Facebook: www.facebook.com/lvivoblenergo

Довідка.

Побутовий споживач – це індивідуальний побутовий споживач (фізична особа, яка використовує електричну енергію для забезпечення власних побутових потреб, що не включають професійну та/або господарську діяльність), або колективний побутовий споживач (юридична особа, яка створена шляхом об’єднання фізичних осіб - побутових споживачів та розраховується за електричну енергію за загальним розрахунковим засобом обліку в обсягах електричної енергії, спожитої для забезпечення власних побутових потреб фізичних осіб, що не включають професійну та/або господарську діяльність).

Малий непобутовий споживач – споживач, який купує електричну енергію для власного споживання, що не є побутовим споживачем, та електроустановки якого приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 50 кВт.

Важливо! Тимчасово на період з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2020 року включно універсальні послуги, окрім побутових та малих непобутових споживачів, надаються постачальником таких послуг також бюджетним установам незалежно від розміру договірної потужності та іншим споживачам, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 150 кВт. У зазначений період на бюджетні установи незалежно від розміру договірної потужності та на інших споживачів, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 150 кВт, поширюються всі права та обов’язки, передбачені ЗУ «Про ринок електричної енергії» для малих непобутових споживачів щодо отримання універсальних послуг.

 

 

 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: