12.06.2018, 20:13

Провладні "гречкосії" у Парламенті

За попередні 10 років дві третини загального обсягу субвенцій на соціально-економічний розвиток були розподілені на користь регіонів, де місцева влада близька до правлячої коаліції.

Про це йдеться у статті на Економічній правді.

Регресійний аналіз підтвердив, що існує політичний вплив при розподіленні субвенцій на регіони.

"Якщо більшість депутатів облради належали до партії, що входить до коаліції у ВРУ, то це збільшує розмір субвенції на соціально економічний розвиток, виділеної на цю область, на 31,69 гривні на 1 людину", – йдеться у статті.

"Також проведення парламентських або місцевих виборів в Україні збільшує розмір субвенції на 1 людину на 52,73 гривні", – додає автор.

"За останні 10 років через субвенцію на соціально-економічний розвиток "помаранчеві", "біло-блакитні" політики та політики "по-новому" спрямували на підтримку "своїх" областей майже 20 млрд грн або дві третини загального обсягу субвенції", – повідомляється в статті.

Нагадаємо, у 2005 році вперше запровадили субвенцію на соціально-економічний розвиток. Загальний обсяг субвенції за 2007-2017 роки становив 28,4 млрд грн.

Субвенція — це грошова допомога місцевим бюджетам із державного на конкретно визначені цілі. Якщо кошти місцеві бюджети не витрачають, вони повертаються до бюджету держави.

З 2006 року і до сьогодні розподіл субвенції відбувається на розсуд політиків.

Нагадаємо, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що на нього здійснювався тиск з вимогою підтримати програму "Субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів".

"У перекладі на людську мову це – роздача грошей на проекти депутатів-мажоритарників. Це – політична корупція, у народі – "гречка", – заявив тоді міністр.

 

Фото з відкритих джерел

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: