Олександр Антонюк


24.08.2018, 14:20

Про скандальний флешмоб

Стосовно флешмобу, яке організувало львівське обласне управління освіти і яке викликало жваву дискусію та обурення у соцмережах.

Стосовно флешмобу, яке організувало львівське обласне управління освіти і яке викликало жваву дискусію та обурення у соцмережах. 

Отже, жодним чином не ставлю під сумнів право на життя і реалізацію даного флешмобу з подальшою екскурсійною програмою для дітей. Такі заходи потрібні, але їх необхідно планувати заздалегідь: бажано на рік, з розбивкою на квартали тощо.
З власного досвіду скажу, - організаційний процес будь якого заходу, особливо якщо мова йде про держструктури, далеко не такий простий, як здається на перший погляд.

А першочергова проблема сьогоднішнього прецеденту - насправді є банальною, але системною!
Саме формулювання листа, який вийшов з управління, дає мені всі підстави припускати, що захід почали готувати в останню мить...
Всі хто хоч трохи працював на держслужбі, добре знають, що як правило, в державних виконавчих органах не дуже полюбляють брати на себе ініціативу та відповідальність, як правило чекають команди "зверху" і на це є багато об'єктивних та суб'єктивних причин.
"Зверху" схоже довго визначалися щодо ідеї, формату і самої організації заходу: починаючи з визначення відповідальних за виконання, завершуючи банальним - за чий рахунок цей захід. Саму ідею флешмобу та змістовну частину програми, наразі винесу за дужки - це окрема тема. 

А от як це приблизно виглядає організаційно, то почнемо з самого елементарного:
- Шкільний автобус, перед тим, як має виїхати з району до Львова, - водій має отримати маршрутний лист, плюс заправку пальним, ймовірно ще відрядження, та зарахування робочого дня, що припадає на вихідний день.
- Аналогічна історія з вчителями, які мають супроводжувати дітей. Їм теж мають зарахувати вихід на роботу у вихідний день, нарахувати відрядження. Так, бонусним мотивом може бути підстава для премій, відзнак і т.д.
Але, для цього всього має бути "формальна" підстава, якою по суті є лист, що був розісланий львівським обласним управління освіти, оскільки мова йде про дотримання трудового законодавства та бухгалтерського обліку.
О, мало не забув - медичний супровід, який обов'язково має бути передбачений під час проведення флешмобу.
До вищепереліченого, ще даються взнаки системні проблеми:
- з комунікаціями,
- з повноваженнями і делегування таких,
звідси добре перевірене на практиці, а отже традиційне "ручне управління"...
Можливо в згаданому епізоді,- це і вмотивоване рішення, оскільки ініціатива вийшла з області, а не з районів, то цілком ймовірно, що іншого формулювання, коли "горять строки" бути не могло. Це важливий нюанс, адже з позиції виконавців, мова йде про звітність, особливо під час перевірок. Проте, в таких випадках, організаторам слід пам'ятати , що "зворотній" ефект може бути не таким урочистим, як на бажаній телекартинці, яку ще теж треба забезпечити. Тому, повторюсь ще раз - колеги, плануйте event заходи заздалегідь, це дозволить сформувати якісний і цікавий зміст, а відповідно запит на участь, та в процесі реалізації зніме багато нікому непотрібних організаційних проблем.

Фото автора

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: