• Головна
  • Новини
  • Президентський рейтинг: Тимошенко лідирує майже у всіх регіонах

26.12.2018, 14:20

Президентський рейтинг: Тимошенко лідирує майже у всіх регіонах

У президентському рейтингу Юлія Тимошенко лідирує практично у всіх областях України за винятком Донецької, Луганської та Харківської, де першу позицію посідає Ю.Бойко.

На Львівщині вона поділяє лідерські позиції з П.Порошенком та А.Гриценком, на Івано-Франківщині – з О.Шевченком, на Миколаївщині – з В.Зеленським.

Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» в межах проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 10 грудня 2018 року.

Як зазначають дослідники, у річній динаміці помітне поступове, починаючи з лютого, зростання рейтингу Ю.Тимошенко. З появою у електоральних рейтингах також зріс показник В.Зеленського. Практично незмінним залишився рейтинг П.Порошенка, Ю.Бойка та О.Ляшка. Певних втрат зазнала підтримка А.Гриценка та С.Вакарчука, значних – В.Рабіновича. При цьому рівень підтримки А.Садового і Є.Мураєва не змінився.

21% опитаних вірять, що на президентських виборах переможе Ю.Тимошенко. За останній рік кількість тих, хто переконаний в її перемозі, зросла удвічі.

У перемозі П.Порошенка впевнені 12,8%, що дещо менше, ніж попереднього року (15%).

Перемогу В.Зеленського бачать близько 5%, Ю.Бойка – 3,5%, О.Ляшка – 2,2%, А.Гриценка – 2,1%. У позитивний результат інших вірять менше 2% опитаних.

Ю.Тимошенко у цьому показнику лідирує у всіх областях, за виключенням Львівщини, де більше вірять у перемогу на виборах П.Порошенка. У своїх фаворитах впевнені в основному прихильники Ю.Тимошенко (81%) та П.Порошенка (77%).

Антирейтинг очолює П.Порошенко. За нього не проголосували б у жодному випадку 50,3% респондентів, які мають намір голосувати на виборах. У цьому показнику діючий Глава держави посідає першу сходинку в усіх регіонах, крім Львівщини, де лідером антирейтингу є Ю.Бойко.

Моделювання другого туру президентських виборів серед усіх опитаних дало наступні результати: Ю.Тимошенко впевнено перемагає у парах з П.Порошенком (29% проти 15%) та Ю.Бойком (29% проти 16%). Також у неї вищий результат у парі з А.Гриценком (26% проти 21%) і майже рівні позиції у парі з В.Зеленським (25% проти 26%).

Серед тих, хто має намір брати участь у голосуванні у першому турі, результати наступні: Ю.Тимошенко також упевнено лідирує у парах з П.Порошенком та Ю.Бойком (34% проти 18%), має перевагу у парі з А.Гриценком (30% проти 25%) та незначну з В.Зеленським (30% проти 29%).

У регіональному розрізі Ю.Тимошенко у другому турі за умови виходу у нього П.Порошенка лідирує у всіх без виключення регіонах. За умови потрапляння до нього Ю.Бойка лідер Батьківщини поступається останньому на Донбасі та Харківщині.

При умові потрапляння у другий тур А.Гриценка, Ю.Тимошенко поступається йому на Львівщині, Тернопільщині, Хмельниччині та Черкащині.

В.Зеленський випереджає Ю.Тимошенко у другому турі у більшості регіонів Сходу та Півдня, водночас поступається в більшості областей Західної та Центральної України.

Довідка.

Соціологічною групою «Рейтинг» в рамках проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 10 грудня 2018 року було проведено опитування серед громадян України віком старше 18-ти років в усіх областях України та м. Києві (за виключенням окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим). Загалом у дослідженні методом особистого інтерв’ю було опитано 40000 респондентів (по 1600 респондентів у кожній області). Вибірка репрезентативна за типом поселення, віковою та гендерною структурою кожної області. Похибка на рівні кожної окремої області становить не більше 2,4%, на рівні України – не більше 0,5%.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: