• Головна
  • Новини
  • Правоохоронці ідентифікували сотні українських зрадників

17.09.2018, 11:55

Правоохоронці ідентифікували сотні українських зрадників

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Національна поліція встановили особи 900 представників так званої «кримської самооборони».

Джерело: Крим.Реалії
 
 Йдеться про незаконно створене збройне формування, що допомагало Росії анексувати півострів. За словами генерального прокурора України Юрія Луценка, до 2018 року зібрані докази та оголошено про підозру 64-ом представникам «кримської самооборони».

Зокрема, за інформацією Луценка, вісім осіб створили, фінансували та координували діяльність «самооборони», 15 осіб керували так званими ротами формування, 41 особа входила до складу організації. Українські правоохоронні органи також збирають докази щодо участі представників «самооборони» в захопленні підприємств, нападах на проукраїнськи налаштованих громадян та їхньому викраденні, вчиненні інших злочинів.

Заступник прокурора АРК Ігор Поночовний розповідає про те, як вдалося встановити особи такої великої кількості учасників «самооборони» :

- Ми використовували цілий комплекс слідчих, оперативних дій. Проводили моніторинг ЗМІ, розпізнавали учасників «самооборони» на фотографіях, відео, а також опитували очевидців подій 2014 року в Криму. Так вдалося отримати повні анкетні дані з фотографіями 900 учасників цього незаконного збройного формування, всього їх було приблизно 2000. Доступу до підозрюваних у нас немає, тому ми вживатимемо заходів міжнародної правової допомоги. Простіше кажучи, підозрюваних оголосять у міжнародний розшук. При виїзді з Криму чи за межі держави-окупанта їх всюди чекатимуть Інтерпол або національна поліція інших країн, після чого їх доставлять в Україну. У статті 260-ій багато кваліфікаційних ознак, тому покарання варіюватимуться від позбавлення волі до менш суворих. 

Кримський активіст, отаман «Кримського казацтва» Сергій Акімов стверджує, що зараз представники «самооборони» в Криму займаються відмиванням російських бюджетних грошей.

? 2014 року був якийсь патріотизм у нас, ми хотіли щось змінити, щось зробити, але буквально через рік ми зрозуміли, що нічого не змінилося. Ті ж самі люди, які в нас були, залишилися, змінилися лише прапори. Росія до нас досі так і не прийшла, до 2018 року, корупція на найвищому рівні. У той момент потрібні були герої, показати, а за ними насправді стояла армія. Казацтво після 2015-го кинули, громадські активісти кинуті напризволяще. А ті, які ополчення ? при владі та отримують гроші. Щоправда, вони теж нікому не потрібні ? це відбувається чисте відмивання грошей. Ось Самвел очолює ветеранську організацію ? за чотири роки на них списали більше мільярда рублів! Окрім цього, скільки на них виділили автотранспорту, нерухомості? Поліція з ними співпрацювати не хоче, тому що у більшої частини були проблеми з законом. Вони потрібні тільки для провладних мітингів.

Член Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов міркує, які покарання можуть реально отримати учасники «самооборони» в українських судах.

 – Тут усе залежить від наших правоохоронних органів і від суддів, які виноситимуть рішення. Учасникам «самооборони» може бути винесений і умовний термін, якщо вони більше ні в чому не були задіяні. Наскільки я знаю, якщо така людина добровільно з'явиться й повідомить про свою участь, що він вийшов добровільно, на нього поширюється амністія, його не переслідуватимуть. Але якщо людину затримають як учасника, то йому загрожує кримінальне покарання. Людей, яких викрали в Криму – 42 людини, можна оголосити в розшук не за фактом участі в незаконних збройних формуваннях, а за фактом незаконного позбавлення волі групою осіб. У принципі, в цьому випадку їх можна оголосити в розшук в Інтерпол, і Росія теоретично зобов'язана буде видати їх. Щоправда, практика показує, що вона не виконує такі вимоги, посилаючись на недостатність доказів.

Фото: прес-служба АРК

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: