• Головна
  • Новини
  • Посол Норвегії в Україні відвідав КПВВ «Станиця Луганська»

13.02.2019, 08:45

Посол Норвегії в Україні відвідав КПВВ «Станиця Луганська»

Норвезькі партнери ознайомились з гуманітарною обстановкою в районі проведення операції Об'єднаних сил та відвідали КПВВ «Станиця Луганська»

Про це повідомила прес-служба Операції об'єднаних сил.

Відкритість перед закордонними інституціями та готовність до діалогу – головний принцип діяльності України на міжнародній арені. Завдяки такій політиці представники іноземних держав мають можливість детально ознайомитися із ситуацією на лінії розмежування та в межах гуманітарних дорожніх коридорів в районі проведення операції Об’єднаних сил, що в подальшому буде слугувати платформою для побудови напрямків боротьби з окупантом на міжнародному рівні.

Так, сьогодні Надзвичайний і Уповноважений посол Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестад та представники Норвезької ради у справах біженців із робочим візитом відвідали Луганську область в районі проведення операції Об’єднаних сил. В рамках визначених заходів іноземна делегація здійснила поїздку на єдиний діючий на Луганщині контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська».

Про ситуацію в межах гуманітарного дорожнього коридору через лінію розмежування розповів перший заступник начальника Лисичанського прикордонного загону зі складу Об’єднаних сил Сергій Соколовський. Він зауважив, що завдяки міжнародній співпраці проведено реконструкцію контрольного пункту, що дозволило збільшити кількість робочих місць із перевірки паспортних документів та значно пришвидшити пропускні операції, завдяки чому зменшились накопичення людей перед КПВВ. Окрім покращення умов перетину лінії розмежування громадянами це дало можливість підвищити їхню безпеку та зменшити час проходження контрольних процедур. При цьому прикордонники унеможливлюють потрапляння з тимчасово окупованої території зброї, боєприпасів та вибухівки, що можуть бути використані як підґрунтя для підготовки та вчинення терактів на мирній території України.

Загалом представники делегації ознайомилися з порядком перетину лінії розмежування, рівнем пасажиропотоку та особливостями роботи цього контрольного пункту в’їзду- виїзду в цілому.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: