20.11.2018, 17:16

Порошенко дотискає "Народний фронт" - Небоженко

"Порошенко добре розуміє, що без фальсифікації йому вибори не виграти. Він збайдужів до рейтингів і українського виборця і розраховує на інші ресурси і фактори", - про це у ФБ написав політолог Віктор Небоженко.

І далі: " А для того, щоб сформувати потужну систему деформації волевиявлення українських виборців, треба мати не менш потужний адміністративний ресурс, якого нема у місцевих чиновників і мафіозі, або в СБУ, але є у МВС. Але як на зло, міністр МВС Аваков досі так не вирішив для себе, з ким він буде на президентських виборах.

Тому Порошенко нічого не залишається, як шукати шляхи усунення Авакова з посади. На це Порошенко витратив три роки, але так і не домігся бажаного результату. Тепер він змінив тактику. Зараз його головна мета не заміна прем'єра Гройсмана і заодно Авакова, а розкол НФ на окремі групи, що гризуться між собою. Порошенко багато часу приділяє долі «Народного фронту» і його лідерів, які заважають реалізації його політичного щастя.

У будь-якому випадку, в боротьбі з Тимошенко на виборах Порошенко не може залишити у себе в тилу «НФ». Адже мова йде не просто про виграш, а про збереження  його влади, його багатства, а також йдеться про особисту волю на той час колишнього президента.

Але для реалізації його мети, крім обіцянок щодо посад і «економічних пряників» для «НФ», потрібні ще й батіг, і загрози. Так, справа про вбивство Гандзюк і сексуальний скандал Варченко - Бурейко прямо спрямовані проти міністра МВС Авакова. А ось справа щодо втечі закордон колишнього глави ДФС Продана вже стосується долі прем'єр -міністра Гройсмана і Яценюка, що стоїть за ним. Якщо цього не вистачить, то скоро ми станемо свідками нових скандалів і злочинів, які будуть лягати важкої тінню на Авакова, що його неь потопити, або будуть створювати неприємності самовпевненому Гройсману. Операція «Змерзла Україна» проти прем'єра Гройсмана – це така ж чорна політтехнологія Банкової, як і «сміттєвий скандал» проти мера Садового.

Главі РНБО Турчинову також доведеться вибирати між Порошенком і «НФ». Нарешті, в запасі у тандему Порошенко -Луценком є ??ще і справа колишнього близького друга Порошенка Миколи Мартиненка, якого «Народний фронт» ніколи не віддасть. Інакше це розколе "НФ". А значить "Народний фронт" буде змушений торгуватися з Порошенком.

За планом Порошенко, тактика «батога і пряника» повинна змусити «могутню трійку» Аваков - Яценюк - Турчинов і «прилученого до них» прем'єр-міністра Гройсмана піти на переговори з нинішнім президентом. Але проблема в тому, що ніхто нікому не вірить. Адже зрадивши Тимошенко в 2014 році, лідери «Народного фронту» сміливо можуть в 2019 році зрадити і Порошенко. Більш того, лідерів «Народного фронту» лякає занадто інтенсивна і таємна співпраця президента Порошенка з друзями Путіна - Медведчуком і Фірташем. Це означає, що в разі перемоги Порошенко їм точно не знайдеться місця в правлячій політичній конфігурації. Путін - Порошенко, перед парламентськими виборами, з великим задоволенням остаточно «зачистять» політичний ландшафт від «Народного фронту».

У президента Порошенко є і план Б. Його суть - перш за все за рахунок підтримки Кремля, масової соціальної корупції деградованої частини українських виборців і пропаганди контрольованих ЗМІ прорватися до другого туру президентських змагань. Потім, використовуючи політичні інтриги, все ж таки позбутися Авакова. А між першим і другим туром президентських виборів поставити залежного і узгодженого з Кремлем свого тимчасового міністра МВС, який виведе поліцію зі стану «збройного нейтралітету» і допоможе Порошенку, незважаючи на протести Заходу, виграти вибори. Здається, таке вже було в українській політиці".

Фото - hromadske.ua.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: