• Головна
  • Новини
  • Попи Московського патріархату брали участь у катуванні полонених

17.10.2018, 12:36

Попи Московського патріархату брали участь у катуванні полонених

Більша частина відповідальності за початок війни між Україною і Росією лежить на Українській православній церкві Московського патріархату.

Таку думку висловив волонтер і журналіст Родіон Шовкошитний, передає «Обозреватель». За його словами, саме УПЦ МП була головним інструментом у підготовці російської агресії ще задовго до подій 2014 року.

"Саме звідти пішли лекції Гундяєва про те, що України ніколи не існувало, української мови ніколи не було тощо. Тобто, ось є Москва, вона правонаступник Київської Русі, ми єдині такі правильні, а Україна — це взагалі якась нісенітниця. Звідти все починалося", — пояснив Шовкошитний.

Він нагадав, що в 2014 році саме в Святогірській лаврі (православний монастир Московського патріархату в Святогірську, Донецької області) бойовики Ігоря "Стрелкова" Гіркіна ховалися самі й зберігали там озброєння. А сам Гіркін стверджував, що в його охороні служили монахи з цієї лаври. "Величезна кількість попів Московського патріархату на Донбасі брала участь у катуванні полонених, допитували їх, зомбували, освячували ту війну з боку сепаратистів проти нас", — зазначив журналіст. "Це найбільший ворог. Якщо ми зараз знищимо Московський патріархат — ми позбавимо Росію величезного важеля впливу, яким вони зомбують мізки українців", — підсумував Шовкошитний.

УНІАН

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: